antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Alma Vii

Altele

Localitate:

Alma Vii

websiteWebsite

    
Mail icon E-mail

Zece familii de colonişti saşi au pus bazele acestui mic sat din zona Târnavelor, la sfârşitul secolului XIII. Locuitorii l-au numit „Alma Vii”, după Alma, o tânără curajoasă care, în timpul unei invazii a tătarilor, a organizat apărarea satului împotriva acestora.

Cadrul natural de excepţie, arhitectura tradiţională în mare parte intactă, dar mai ales ospitalitatea locuitorilor atrag din ce în ce mai mulţi turişti. Odată sat numeros în care una din ocupaţiile principale era viticultura, Alma Vii a rămas un sat puţin populat dar bine înrădăcinat în tradiţiile sale. Oamenii se ocupă în continuare cu creşterea animalelor şi cultivarea cerealelor. Gospodăriile sunt mari, casele viu colorate poartă emblema familiei sau o dată cu însemnătate pentru istoricul clădirii. Uliţele sunt late, mărginite de pomi fructiferi la umbra cărora pasc nestingherite găini şi raţe.

O plimbare prin sat, o drumeţie pe dealurile înconjurătoare sau o vizită la biserica fortifcată poate fi reţeta perfectă pentru o zi în mijlocul naturii, într-un sat considerat „premium” al judeţului Sibiu.

Din anul 2015, Fundaţia Mihai Eminescu Trust implementează proiectul „Centrul de interpretare a culturii tradiționale Alma Vii – Reabilitarea și refuncționalizarea incintei fortificate”, prin care se restaurează incinta bisericii evanghelice întreaga, care va deveni un loc de întâlnire pentru comunitate şi de exprimare a culturii tradiţionale prin expunerea produselor de artizanat, obiecte necesare în gospodărie sau mâncăruri pregătite după reţete locale.

Facilităţi:

checkbox Cazare

checkbox Parcare autovehicul

checkbox Informații turistice

checkbox Punct de belvedere

checkbox Magazin de suveniruri

Informații utile

In cadrul proiectului ”Centrul de interpretare a culturii tradiționale Alma Vii – Reabilitarea și refuncționalizarea incintei fortificate” au fost realizate, de către regizorul Florin Iepan, filme de prezentare a satului, despre arheologie medievală, diversitate culturală și restaurarea lemnului.

Canalul de YouTube al Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Alegeţi cazare în case de oaspeţi restaurate www.experiencetransylvania.ro

Altitudine: 468m.
Coordonate GPS: 46.05 N, 24.43 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne