antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Sibiu

„Cetatea noastră va fi una înfloritoare, vestită în lumea-ntreagă...”, astfel spunea cavalerul Hermann la sfârşitul secolului XII, la întemeierea micului burg medieval, Hermannsdorf. A avut dreptate Hermann, căci cetatea sa a devenit curând o cetate vrednică, a cărei faimă a cuprins lumea întreagă.

Nouă secole mai târziu, Adrian Bridge în „Daily Telegraph” a numit Sibiul „unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, o perlă a Transilvaniei”. Astăzi, Sibiul îşi întâmpină cu drag vizitatorii, nerăbdător să le dezvăluie din frumuseţile sale.

Sibiul este un oraş captivant atât prin trecutul său istoric încărcat, cât şi prin varietatea atracţiilor turistice şi oferta culturală. Străduţele înguste, coloritul clădirilor din cele trei pieţe centrale, arcadele caselor, curţile interioare şi tunele misterioase, pasajele vechi şi acoperişurile pestriţe cu „ochii” larg deschişi vă vor face să simţiţi şarmul deosebit al oraşului.

Dacă sunteţi în căutare de linişte şi relaxare opriţi-vă la una din cafenele din zona centrală, vizitaţi galeriile de artă şi muzeele sau bucuraţi-vă de un moment de linişte într-una din bisericile monument-istoric. Nici o vizită la Sibiu nu poate fi completă fără vizitarea Turnului Sfatului sau a Turnului Bisericii Evanghelice - panorama asupra oraşului încadrat de munţii Făgăraş înzăpeziţi este minunată!

Oraşul a fost Capitală Culturală a Europei în 2007, iar în 2011 a fost cotat în faimosul Ghid Verde Michelin cu 3 stele, fiind numit „Mica Vienă–oraşul care trebuie neapărat vizitat!”.

O agendă culturală bogată aduce anual la Sibiu tot ce e mai bun din lumea artelor spectacolului, filmului, muzicii, dansului şi tradiţiilor.  La Sibiu cu siguranţă nu e loc de plictiseală pentru că e o plăcere să explorezi şi să descoperi unul dintre cele mai cunoscute centre culturale şi istorice ale României!

Facebook icon Twitter icon Google plus icon Mail icon
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne