antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Bazna

Staţiune balneară

Localitate:

Bazna

websiteE-mail

websiteWebsite

    
Mail icon E-mail

Staţiunea Bazna e situată în nordul judeţului Sibiu, la 18 km de oraşul Mediaş şi 70 km de oraşul Sibiu, așezată între dealuri joase şi văi largi, mlăştinoase, ce poartă în subsol zăcăminte de gaz metan şi izvoare minerale.

La începutul secolului XIX, medici şi chimişti au sosit tocmai de la Viena pentru a studia efectele sării de la Bazna şi climatul de aici. Curând, numărul turiştilor veniţi la Bazna pentru tratamente balneare a început să crească. În 1843 a fost înfinţată staţiunea Bazna, preluată în 1905 de comunitatea evanghelică care a transformat-o într-o staţiune balneară cunoscută în întreaga Transilvanie.

Apele minerale, nămolul sapropelic, sarea de Bazna, condiţiile climatice prielnice dar şi peisajul pitoresc atrag anual oaspeți în stațiune.  Bazna este o destinaţie potrivită și pentru amatorii de turism activ, care se pot bucura de drumeţii pe jos sau cu bicicleta pe dealurile cu livezi şi în pădurile de fag ce înconjoară localitatea, parte din Via Transilvanica. 

Localitatea a fost întemeiată la începutul secolului XIV, când s-au stabilit aici primii colonişti saşi ce şi-au întemeiat o biserică fortificată. Un an important în istoria Baznei este 1672. Într-o zi de toamnă târzie, câţiva păstori ce îşi aveau turmele în apropiere de sat şi-au aprins focul lângă nişte bălţi. Mare le-a fost mirarea când bălţile au luat foc şi flăcări mari pluteau deasupra, asemeni unor stafii; descoperiseră, fără să ştie, gazul metan.

Vă îndemnăm să vizitaţi biserica evanghelică fortificată și să încercați preparate culinare din porc de Bazna. 

Facilităţi:

checkbox Cazare

checkbox Restaurant

Știați că…?

La Bazna se pot trata afecţiuni ale aparatului locomotor, boli şi afecţiuni reumatice, afecţiuni ortopedice, boli ginecologice sau boli ale aparatului respirator?

Sarea de Bazna este bogată în cloruri de natriu, potasiu, magneziu, calciu, iodură şi bromură de natriu?

Gel de sare de Bazna, GEL Sare de Bazna | Gel – Sare de Bazna – Asalt antireumatic

Localitatea mai este cunoscută şi pentru rasa de porci care îi poartă numele? 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne