antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Păltiniş

Staţiune montană
arena-platos-c-marius-miclea-r muntii-cindrel-c-artografica-r paltinis-5-r

Localitate:

Păltiniş
    
Mail icon E-mail

Indiferent de sezon, staţiunea montană Păltiniş oferă iubitorilor de munte experienţe nenumărate. La doar 32 km de oraşul Sibiu, staţiunea Păltiniş este situată în inima munţilor Cindrel, înconjurată de păduri dese şi răcoroase, culmi montane spectaculoase şi păşuni întinse.

Sunteţi amatori de drumeţii montane? Atunci Păltinişul este destinaţia ideală, deoarece oferă numeroase posibilităţi de drumeţii. Nu ştiţi ce să alegeţi? Ce spuneţi de o plimbare până în vârful Bătrâna? Alături de peisajul încântător care vă va captiva privirea, vă puteţi bucura de aerul proaspăt şi răcoros. Ajunşi aici nu vă lăsaţi intimidaţi de lătratul câinilor şi vizitaţi stâna din apropiere, experienţa va fi unică!

Dacă nu aţi obosit, trebuie neapărat să continuaţi drumeţia. Puteţi să mergeţi, de exemplu până în vârful Cindrel. Fructe de pădure delicioase, pajişti înflorite, lacuri glaciare. Ce poate fi mai frumos? Dacă aţi obosit, opriţi-vă la un izvor, apa rece vă va revigora imediat! După o zi petrecută pe munte nimic nu poate fi mai plăcut decât un foc de tabără sau o cină relaxantă la una dintre cabanele din staţiune.

Păltinişul oferă în egală măsură posibilităţi de distracţie şi pentru amatorii de cicloturism sau sporturi extreme.

Nici iarna nu e loc de plictiseală la Păltiniş: pârtii de schi de dificultate medie şi uşoară, zăpadă artificială, nocturnă şi chiar un snow fun park. Zona Păltinişului este locul prielnic pentru practicarea schiului de tură, tocmai datorită pantelor domoale şi a lipsei pericolului de avalanşe.

Nu ştiţi să schiaţi? Nu e nicio problemă, şi săniuşul este distractiv, iar posibilităţile sunt numeroase în zonă. Părinţilor care îşi însoţesc copiii la şcoala de schi, le propunem o plimbare relaxantă în centrul staţiunii.

Nu uitaţi să vizitaţi schitul din Păltiniş ce aminteşte de bisericuţele maramureşene. În imediata sa apropiere se află şi mormântul filozofului Constantin Noica. Venind înspre centrul staţiunii veţi vedea o parte din clădirile-monument istoric construite la începutul secolului XX.

După-amiaza savuraţi un ceai fierbinte pe pârtie sau la un local din împrejurimi. Bucuraţi-vă de apus în zona Vălare, de unde se desprinde o panoramă spectaculoasă asupra oraşului Sibiu şi a Munţilor Făgăraş.

Știați că…?

Păltinişul este prima staţiune montană din Carpaţii româneşti, inaugurată în anul 1894, dar şi staţiunea situată la cea mai mare altitudine (1442 m)?

Arhitectura primelor cabane construite aici a fost inspirată de cea a cabanelor alpine din Tirolul austriac?

La începutul secolului XX, staţiunea a devenit cunoscută nu doar în Ardeal ci şi dincolo de graniţele austro-ungare, fiind considerată drept „cel mai frumos loc din munţii de la răsărit de Karlovy Vary...”

Altitudine: 1341m.
Coordonate GPS: 45.66 N, 23.93 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne