antet ajts
 • Arena Platos ski resort c Hila
 • Arena Platos ski resort
 • Balea c Eduard Gergely
 • Castelul de Lut Clay Castle c Dragos Asaftei
 • Medias c Mihai Jeler
 • Muzeul ASTRA
 • Paltinis c Marius Miclea
 • Sibiu c Silvana Armat

Szebenjuharos

Hegyi üdülőhely
muntii-cindrel-c-artografica-r arena-platos-c-marius-miclea-r paltinis-5-r

Helyiség

Păltiniş
    
Mail icon E-mail

A Magsascsorgónak (Hohe Rinne) is nevezett magaslati üdülőtelep, téli sportközpont és klimatikus gyógyhely. Évszaktól függetlenül élménydús kirándulásokat ígér a szórakozásra és felfedezésre vágyó túrázóknak. 

32 km-re fekszik Nagyszebentől, ahonnan, Resináron keresztül, egy 1970-ben épült kacskaringós úton lehet feljutni a Szebeni havasok szívében rejlő, dús és üde erdőkkel borított üdülőközpontba. Innen pedig gyönyörű alpesi legelőkhöz és hegycsúcsokhoz vezetnek a jelzett turistautak.

Ne engedje, hogy a juhászkutyák ugatása megfélemlítse és látogassa meg a környék juhaklait. A friss levegőtől és szép tájaktól elég erőt meríthetnek, hogy feljussanak a Szebeni havasok legmagasabb pontjára, a Csindrel csúcsra (2244m). A  sziklatornyokkal övezett katlanban a hegylánc legszebb tengerszeme rejlik. Látvány lélegzetelállító!  Egész napos túra után megérdemelnek egy finom vacsorát és egy látványos tábortüzet a környék valamelyik menedékházánál.

De lehet itt biciklizni és extrém sportokat is űzni.

Télen több különféle nehézségű sípályákat is kipróbálhatnak az Oncesti és az Arena Platos turisztikai központokban. A lágy domborzati formáknak köszönhetően ideális hely a sítúrákra, itt találkozhatnak az érintetlen hótakarók szerelmesei.

Ha még soha nem síeltek az se baj, hiszen jól képzett sítanárok állnak a rendelkezésükre.  Maradhatnak az egyszerű és szórakoztató szánkózásnál is, vagy akár sétálva is megkereshetik a legszebb téli tájat.

Ne felejtsék el meglátogatni a szebenjuharosi remetelakot, amely a máramarosi fatemplomokra emlékeztet. Ennek kertjében láthatják Constantin Noica román filozófus sírkövét. A magaslati üdülőtelep központjában megtekinthetik a XX. századi építészet néhány műemlékét. Ha szerencsések és megfelelő időjárásban érnek fel, az Oncesti csúcsról gyönyörű kilátás nyílik Nagyszeben panorámájára.

Tudta-e, hogy..?

Szebenjuharos a romániai Kárpátok első és egyben legmagasabb (1442 m) magaslati üdülőhelye, melyet az SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein) 1894-ben avatott fel ?

Az első menedékházak az osztrák tiroli alpesi faházak mintájára épültek ?

A XX. század elején Szebenjuharos nemcsak Erdélyben, hanem az Osztrák-Magyar Monarchia határain túl is ismert volt, és úgy emlegették, mint “a legszebb hegyi üdülőhely Karlovy Varytól keletre…” ?

 

Altitudine: 1341m.
Coordonate GPS: 45.66 N, 23.93 E

Térképen:

 • accomodation
 • food
 • club and pub
 • event
Szállás
Helyiség
Típus
Osztályozás
Keresés
Éttermek
Helyiség
Típus
Keresés
Kocsmák és klubok
Helyiség
Típus
Keresés
Kiemelt események
Helyiség
Típus
Időtartam:
-
Keresés
Kövess minket


Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian 

Anul Patrimoniului European