antet ajts
 • Cisnadioara c Anii drumetiei
 • Sibiu c Gabriela Oancea
 • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Mic dejun sibian

Altele
    
Mail icon E-mail

 

 

 

 

Descoperiți aromele locale în micul dejun

Cum Sibiu a fost Regiune Gastronomică Europeană (2019), vă propunem ca experiența dumneavoastră de vacanță să pornească din farfuria micului dejun!

Atunci când consumăm produse locale ajutăm la consolidarea economiei locale, la construirea comunității noastre cât și la educarea pentru o viață mai sănătoasă.

Programul „Mic dejun sibian” este creat din dorința de a promova gastronomia regiunii prin produse și rețete locale, preparate artizanale, produse proaspete de sezon și cultura locală în rândul vizitatorilor în regiunea Sibiu. Vrem să contribuim totodată la consolidarea legăturii între producătorii locali, operatorii turistici și vizitatori.

Acest program este construit pe principiul Slow food, conform căruia un produs alimentar nu trebuie să călătorească la distanțe mari de la locul unde a fost produs până la locul consumului, păstrându-și astfel mai bine proprietățile și calitățile. Termenul LOCAL se referă la o distanță maximă de 50 de km de locul de proveniență a produselor până la locul de consum sau teritoriul județului.

Mic dejun sibian este un proiect inițiat de Asociația Județeană de Turism Sibiu în parteneriat cu Asociația My Transylvania și Slow Food Sibiu și face parte din programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

 

 

Vă invităm intr-o călătorie culinară in regiunea Sibiu.

Sibiu

 

Băcănia Albota

Băcănia Albota aduce in mijlocul Sibiului produsele de casă ale fermelor Albota, pregătite tradițional la Poalele Munților Făgăraș. Specialități din pește, mezeluri, brânzeturi, dulcețuri și zacuscă de casă, toate, de la fermă la farfurie! :)

Pot fi servite la micul dejun din Băcănie sau luate la pachet, pentru micul dejun de acasă! ;)

Specialitățile noastre preparate în casă:

 • Tartar & salată icre de păstrăv
 • Pateu de rață

 

Blumenhaus - Apartments

Situată în centrul vechi al oraşului Sibiu, la 50 m de Podul Minciunilor și 100 m de Piața Mică, Blumenhaus oferă spaţii de cazare modern utilate. Începeți ziua cu un Mic dejun sibian, savurând preparate locale și făcute în casă.

Specialitățile noastre preparate în casă:

 • Plăcintă cu brânză dulce & chec 
 • Salată de vinete cu maioneză 

 

Carpathian Hotel & Restaurant

Situat într-un cartier liniştit, la câţiva paşi de centrul istoric, hotelul Carpathian Hotel Sibiu (fostul Hotel Roberts) vă așteaptă cu drag în fiecare dimineață la Micul dejun sibian cu preparate tradiționale făcute în casă și produse proaspete de la producători din zona Sibiului.

Vă invităm să începeți ziua cu slănină , omletă țărănească, zacuscă, salată de vinete, cabanos și bacon la cuptor, toate din zona noastră.

Specialitățile noastre preparate în casă:

 • Omletă tărănescă cu legume și slănină
 • Cabanos &  bacon la cuptor

 

Casa Veche

Pensiunea Casa Veche ofera cazare într-o clădire care datează din 1874, situată în zona central-istorică a Sibiului și reprezintă alegerea excelentă pentru o cazare relaxantă într-o zonă primitoare, într-un cadru elegant. Poziționarea pensiunii în centrul istoric, facilitează accesul la cele mai importante obiective turistice ale orașului. 

Specialitățile noastre preparate în casă:

 • Omletă tărănescă
 • Zacuscă de casă 

 

Golden Tulip

Începeți ziua cu o minunată priveliște asupra orașului și a împrejurimilor, savurând deliciosul mic dejun cu produse locale. 

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Caș de oaie pane
 • Plăcintă cu urdă și aluat fraged

 

Grădina

Am încercat să ne amintim de gusturile din vremea copilăriei, pentru ca aici să-ţi fie drag să poposeşti şi să te ghiftuieşti cât e ziua şi anul de lung. Iar ca mâncarea să fie bună şi proaspată, Bătrânu’Sas, cu priceperea lui, ne pregăteşte carne adevărată pentru meniul nostru.

Specialitățile noastrepreparate în casă:

 • Cârnăciori prajiți de la Bătrânu’Sas
 • Păstrăv afumat de Gura Râului

 

Joyme Pub

Pâine prăjită cu unt, mirosul care obișnuia să mă trezească în diminețile de vacanță la bunica….nu a fost greu sa identific mirosul în farfuria unui domn care servea un Mic dejun sibian (așa cum aveam să aflu ulterior) împreună cu o cană mare de ceai. Astfel de senzații te întâmpină atunci când intri la Joyme, pe Calea Dumbravii, Nr 28-32.

Așadar, pâine prăjită cu unt, ou fiert, ceapă roșie, slănină afumată, telemea, salam, roșii si cârnăciori împreună cu o cană mare de ceai sau o cafea, sau ambele dacă nu vă puteți decide, vă așteaptă în cadrul micului dejun local (Bucurii din Sibiu) din meniul de la Joyme.

 

 

Local

Aceasta este omleta de mangalița care ne-a consacrat și de care suntem foarte mândri. Recomandăm să fie consumată într-o atmosferă plăcută.

Vă așteptăm în centrul orașului să mâncați produse locale.

Specialitățile noastre preparate în casă:

 • Omleta mangalița cu salată verde
 • Salată cu caș de capră

 

Rabbit Hole

Iepurașul a adus produse locale și delicioase în meniu!
Te așteptam la Mic dejun sibian chiar în inima orașului să încerci zacusca noastră, telemea și mezeluri de la Bătrânu’ Sas.

Specialitățile noastre preparate în casă:

 • Zacuscă de casă 


Restaurant Pasaj

Folosim doar produse #locale cu scopul de a readuce în farfurie #gustul alimentelor românești, de a ne reconecta cu pământul fertil oferindu-vă ceea ce numim "hrană sufletească".

Specialitățile noastre preparate în casă:

 • Ouă crocante 
 • Jumări de ou cu verdeață


Yellow Boot Aparthotel

In perioada interbelica in aceasta clădire funcționa la etaj un atelier de încălțăminte, iar la parter prăvălia care vindea producția sub denumirea de “La Cizma Galbena”. In curte fiind camerele in care dormeau ucenicii.

Gazda, doamna Florina iși așteaptă oaspeții cu preparate locale si rețete autentice din regiunea Sibiu.

Specialitățile noastre preparate în casă 

 • Omletă cu broccoli și pătrunjel
 • Prăjitură cu mere

 

Restaurant Zestrea

Laptele, sucul natural de mere, nectarul de pere, dulcețurile, mierea și zacusca sunt produse la ferma noastră “Dulce de Vurpăr”.
Servim pâine cu maia de la Alămor, produs tradițional atestat din județul Sibiu.
Susținem producătorii locali, folosim cât posibil produse ecologice, obținute în mod sustenabil în regiunea Sibiului.

Specialitățile noastre preparate în casă 

 • Nectar de pere
 • Zacuscă & pâine cu maia


Arpașu de Sus

 

Păstrăvăria Albota

Albota este ferma de păstrăvi de la poalele Munților Carpați, în Valea Arpășelului înconjurată de Rezervația Naturală Arpășel, muchia Albota și de vârful muntos „Vânătoarea lui Buteanu” (2507 m).

La Albota este îndeplinit visul alimentației sănătoase, deoarece noi producem peste 80% din alimentele și băuturile pe care le oferim clienților noștri.

Vizitați Albota și descoperiți unicitatea și gusturile acestui loc.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Tartar de păstrăv
 • Salată icre de păstrăv

Bazna

Bassen Pension

Bassen Pension este situat în vechiul sat săsesc Bazna, cunoscut ca o renumită stațiune balneară. Pensiunea, caracterizată prin apelativul “mic, dar shic”, este un colț de natură și verdeață unde veți regăsi viața tradițională a satului ardelenesc. 

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Cârnați de casă cu coriandru sau nucă
 • Zacuscă de casă

 

Cisnădioara

Forest Villa

Iubești aerul curat de munte, verdele proaspăt si ciripitul păsșrelelor dimineața? Îți place să descoperi secretele muntelui pe jos sau cu bicicleta? Preferi mâncarea preparată în casă cu ingrediente cât mai naturale și proaspete?

Forest Villa este alegerea potrivită!

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Bulgărași de brânză de burduf cu nucă

 

Cârțișoara

Casa Moșului - Cârțișoara

Tanti Mariana, bucătăreasa, își face meniul zilnic, în funcție de ingredientele cele mai proaspete și mai bune pe care le găsește în Cârțișoara sau în satele vecine. Unii ar spune că asta seamănă cu ce fac restaurantele sofisticate ale lumii. Casa Moșului spune că cei care ajung aici, învață bogăția culinară a zonei Făgărașului.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Clătite cu hecium-pecium

 

Gura Râului

Pensiunea Norica

Cu o bogată experiență culinară și peste 25 ani in turism, proprietarii vă delectează cu preparate din bucătăria locală.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Omletă țărănească (cârnați, ardei, pătrunjel, slănină, cartofi)
 • Chiftele de cartofi cu ou și brânză

 

Pensiunea Călin

O gospodarie de poveste, plina de flori, unde îți va iesi zambitoare in prag gazda, Ioana Calin. 

Când ajungi la pensiunea Calin, trebuie să guști din bucatele delicioase pregătite de doamna Ioana cu multă dragoste și doar cu produse locale.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Balmoș cu 3 feluri de brânză
 • Dulceață de afine

Moșna

Casa Mariana Rempler - în curtea bisericii fortificate

Doamna Mariana Rempler vă invită la un Mic dejun sibian delicios pe care îl puteți savura în curtea bisericii fortificate sau chiar în turnul slăninii. Omletă cu slănină, zacuscă, gemul de rabarbăr și siropul de zmeură sunt făcute chiar de doamna Rempler.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Omletă cu slănină
 • Gem de rabarbăr

Orlat

Conacul Maria Theresa

Gazdele conacului cred că acesta este locul care vă va schimba percepția despre ce înseamnă relaxarea în mediul rural, îmbinând confortul secolului XXI cu decorurile unui conac autentic pentru a scoate la lumină cele mai nobile sentimente ale oaspeților .Conacul oferă o atenție deosebită mâncării și doresc să vă bucurați de cele mai delicioase și totodată sănătoase preparate. 

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Tartă cu ou și cartofi

 

Păltiniș

Pensiunea Rara

Vă așteptăm cu mult drag in pensiunea noastra pentru a petrece o minunata vacanța intr-o atmosfera familiala caldă și să vă bucurați simțurile cu delicioasele preparate tradiționale romanești, pregătite cu mult drag de bucatarul nostru.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Zacusca casei

Porumbacu de Sus

La Curtea Porumbăceană

Vă invităm ,”LA CURTEA PORUMBĂCEANĂ” să ne fiți oaspeți într-un mediu în care tradiția, intimitatea,linițtea, aerul de munte, priveliștea minunată si mâncarea tradițională sunt la ele acasă.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Telemea de bivoliță cu piper roz
 • Pateu de ciuperci sălbatice
 • Salată de vinete cu ardei copt
 • Plăcintă de casă cu zmeură


Casa din Prund 

Cu zece ani în urmă, am decis să deschidem porțile gospodăriei noastre aflată în Porumbacu de Sus, la poalele vârfului Negoiu.  “Casa din Prund” este afacerea familiei noastre unde sperăm ca oaspeții să se simtă ca acasă. Așadar, oferim musafirilor noștri un mic dejun pregătit cu mult răgaz și iubire. Adunăm ingrediente din zona noastră, fie din ograda noastră sau din gospodăriile altor porumbăceni. An de an, pregătim bucate alese precum cârnați, slănină, zacuscă sau dulceață, după rețete tradiționale moștenite de la bunici . Vă așteptăm să degustați  biscuiți de casa alături de o cană de lapte de bivoliță și dulceață din zmeura culeasă din grădina noastră.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Salată de vinete cu ardei copt
 • Biscuiți de casă cu gem de zmeură și lapte de bivolă
 • Slănină cu ceapă din grădină


Pensiunea Negoiu

Pensiunea Negoiu a fost deschisă in anul 2018 si este situată la poalele Munților Făgăraș, la 150 m de Castelul de Lut. Este poziționată în mijlocul naturii fiind destinația perfectă pentru cei care vor câteva zile de odihnă și liniște cât și pentru persoanele active care vor să practice diverse activități montane și nu numai. Pensiunea dispune de o curte foarte mare cu multa verdeață, iar campul de lavandă te împrospătează cu mirosul lui îmbietor. Sera proprie garantează turistului prospețimea legumelor.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Fursecuri de casă cu dulceață de zemură
 • Zacuscă 


Poiana Sibiului

Casa Balcu

Casa Balcu este situată în comuna Poiana Sibiului, pe renumitul drum al regelui înspre Transalpina. Comuna este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru burduful de munte proaspăt sau maturat, telemea de stână sau lână de oaie. Locația compusa dintr-o casa bătrâneasca si un hambar cu o capacitate de 240 de persoane este perfectă pentru iubitorii de natură, de altfel de  evenimente și de tradiții romanești. Bucatele din ogradă cum ar fi cârnați, slănină, zacuscă, burduf, telemea, cașcaval, unt și lapte toate proaspete și de casă sunt puse pe masa noastră să le savurați în tihnă alături de pita caldă, proaspăt scoasă de pe vatra ce vă face să vă plouă în gură numai de la miros.
Dar cum vorba multă, sărăcia omului, eu zic să nu mai stați, să le încercați!

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Clătite cu brânză
 • Salată de vinete cu maioneză si roșii din grădină

 

Rășinari

Badiu's Guest House

 

La doar 10 km de Sibiu, la poalele munților Carpați, această frumoasă casă rustică a fost construită inițial in 1800. 

Bucătarul nostru creativ și pasionat, doamna Badiu, vă va încânta cu bucătăria locala autentică, folosind ingrediente proaspete din grădinile noastre și din fermele locale.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Cârnați de casă
 • Dulceață de rabarbăr & afine
 • Sirop de mentă & soc 

 

Râu Sadului

Casa Vidrighin

Vă invităm în grădina casei noastre din Râu Sadului, în Mărginimea Sibiului, să mâncați cârnați de casă, brânză de munte ,zacuscă cu hribi culeși din pădure și dulceață de cireșe unde sunetul râului de munte vă va ține companie.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Zacuscă cu hribi 
 • Dulceață de cireșe

Săliște

Casa Rudi&Ella 

Într-un sat tipic transilvănean, Casa Rudi & Ella servește un mic dejun tip bufet cu preparate din bucătăria tradițională românească. Grădina acestei pensiuni oferă posibilitatea oaspeților să culeagă fructe și legume pe care le pot lua și la pachet.

Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Dulceață de coarne

Sibiel

Bunica Eugenia

Casa, autentic păstrată şi decorată în stil tradițional, este culcușul cald şi nostalgic visat din poveștile copilăriei. 
Această pensiune deschisă din 1973 se adresează tuturor persoanelor dornice să descopere natura, să guste din bucatele tradiționale și să descopere obiceiurile locurilor.
  
Specialitățile noastre preparate în casă: 

 • Dulceață de trandafir de casă
 • Omletă cu legume de sezon
 • Ruladă cu brânză telemea


Pensiunea Sibiel

Pensiunea Sibiel este acolo unde se termină satul și incepe codrul, iar în jur este doar natura: o pădure de pini, una de mesteceni și una de arini, iar prin fața pensiunii curge un minunat râu de munte.

Specialitățile noastre preparate în casă:

 • Zacuscă după rețeta moștenită de la bunica
 • Dulceață de afine


Valea Avrigului

Ghiocelul

Susținem producătorii locali și le oferim oaspeților noștri produse sănătoase, fără conservanți și aditivi. 
Orice #micdejun la noi e o adevărată desfătare.

Te așteptăm să te răsfeți cu mâncăruri delicioase și sănătoase.

Specialitățile noastre preparate în casă:

 • Pâine în ou
 • Gogoșele

 

Natura Family Resort 

Natura Family Resort este destinația ideala, atât pentru familii, cât și pentru cei care doresc să se relaxeze și să evadeze din stresul cotidian. Camere special concepute pentru odihna dumneavoastră, preparate naturale din microferma, grădina superbă cu locuri de joaca si numeroase activități pentru un sejur excelent in Natura. Această pensiune oferă preparate pregătite cu ingrediente alese cu grijă, o parte din grădina de legume și sera din Natura Family Resort.

Specialitățile noastre preparate în casă:  

 • Omletă cu pecie afumată
 • Salam de biscuiți
 • Frigănele

 

Veseud

Veseud 11 - Veseud, Chirpăr

În fiecare dimineața turiștii vor fi întâmpinați cu drag la micul dejun cu preparate tradiționale din gospodăria proprie și produse proaspete de la producători locali.

Specialitățile noastre preparate în casă 

 • Chisătură (slănină cu ou, ceapă și morcov)
 • Tăieței (de casă) cu lapte 


 • accomodation
 • food
 • club and pub
 • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne