antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Avrig

palatul-brukenthal-avrig-c-razvan-banciu-r

Localitate:

Avrig
    
Mail icon E-mail

De cum ajungi în Depresiunea Făgăraşului, dinspre Sibiu satele din zonă ţi se descoperă cu gospodăriile înguste şi compacte de-o parte şi de alta a şoselei. Sunt satele „de jos” căci, mai departe, spre munte sunt celălalte sate-pereche, „de sus”.

În stânga se întrezăreşte râul Olt, iar la dreapta fascinantul lanţ al munţilor Făgăraş cu creste înalte înzăpezite ce se pierd între nori.

Oraşul Avrig este cea mai mare localitate din zonă; menţionat din cele mai vechi timpuri, cu populaţie românescă, acesta a fost mai ferit de atacurile migratorilor.

Frumuseţea  acestor locuri probabil l-au convins în 1762 pe generalul Bucow, guvernator al Transilvaniei, să-şi înalţe la Avrig un castel asemeni celui de la Schönbrunn. După moartea sa, în 1768, castelul a fost preluat de baronul Samuel von Brukenthal şi transformat într-o superbă reşedinţă de vară.

Dacă veniţi la Avrig vă propunem un circuit prin oraş. Printre obiectivele de vizitat: biserica ortodoxă, muzeul orășenesc Avrig, biserica fortificată, reşedinţa de vară Brukenthal și fabrica de sticlă.

Avrigul a fost un important centru meşteşugăresc. În prezent se pot organiza, cu planificare din timp și doar pentru grupuri:

  • atelier de țesut și broderie (Rodica Ispas, 0743 671 874)

Aflat la poalele munţilor, Avrigul reprezintă şi punct de plecare pentru diverse trasee de drumeţie în Masivul Făgăraş. Vârfurile din zonă - Negoiu (2535 m), Suru (2281 m), Budislav (2345 m), Ciortea (2426 m) sau Scara (2213 m) -sunt o adevărată provocare pentru iubitorii de munte. Varietatea traseelor de drumeţie, flora şi fauna bogate, frumuseţea peisajelor şi sălbăticia culmilor montane vă vor convinge cu siguranţă să reveniţi, pentru că în Făgăraş e mult prea frumos pentru un singur sejur.

Știați că…?

În anul 1364, Avrigul a fost menţionat în documente cu numele de Affrika, iar în 1488 sub numele de Frek?

Altitudine: 385m.
Coordonate GPS: 45.72 N, 24.37 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne