antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Oferte speciale

bullet Experiențe memorabile

Sus, pe Vf. Măgura

Bicicletă

Localitate:

Cisnădie
    
Mail icon E-mail

Traseu

Cisnădie - Vf. Măgura - Cătunul Prislop - Cisnădioara - Cisnădie

 

Traseul porneşte din Cisnădie (str. Băilor, mai exact), un pitoresc orăşel săsesc, străjuit în centru de o impozantă biserică fortificată. Cu o lungime de 30.5 km, circuitul este împărţit în 6 secţiuni cu o diferenţă de nivel de 874 m. Este un traseu mai dificil deoarece urcă până pe Vf. Măgura la peste 1300 m altitudine. Ajunşi însă în vârf vă veţi convinge că tot efortul a meritat.

Dacă până la ieşirea din Cisnădie, traseul este unul lejer, începând cu secţiunea a doua, după ce traversaţi pârâiaşul Tocile, poteca se îngustează, iar panta de urcare creşte. După 3 km, traseul iasă din pădure în poiana alpină, loc în care traseul coteşte la stânga, spre sud, prin poiană. Aici incepe secţiunea a treia, cu un urcuş şi mai abrupt de 200 m până la punctul unde poteca începe să fie din nou vizibilă, la un pâlc de mesteceni. Urmaţi direcţia est.

După aproximativ o jumătate de km poteca atinge creasta principală a munţilor Cindrel şi se întâlneşte cu traseul turistic marcat cu punct albastru până pe Vf. Măgura. Ajunşi în vârful Măgura, luaţi-vă timp pentru a vă bucura de peisajul înconjurător şi liniştea naturii.

Odihniţi şi cu forţe noi reluaţi traseul. Din vârf urmează o secţiune de coborâre, de aproximativ 1 km, mai abruptă care necesită multă îndemânare şi mai ales atenţie.

În Curmătura Măgurii, panta de coborâre se domoleşte brusc şi traseul continuă lin, ajungând la un izvor cu apa potabilă. În acel punct, poteca turistică marcată cu triunghi albastru şi bandă roşie, coteşte la stânga unde, după 200 m, ajunge la refugiul Rosengarten.

Drumul continuă până în cătunul Prislop; de aici până la Cisnădioara veţi străbate aproximativ 2 km prin păşuni şi păduri. Ajunşi la Cisnădioara, lăsaţi bicicletele de-o parte şi vizitaţi cetatea de pe deal şi biserica evanghelică din centrul localităţii. Din Cisnădioara au mai rămas doar 2 km de drum asfaltat până la Cisnădie.

Traseul poate fi parcurs şi în sens invers celui descris mai sus. De asemenea, traseul poate avea ca punct de plecare sau de sosire centrul localităţii Cisnădioara.

Punct de plecare:

str. Băilor, Cisnădie

Lungime:

30.5 km

Diferenţă de nivel:

874 m

Punct de sosire:

Cisnădie/Cisnădioara

Altitudini:

430 m - 1304 m

Grad de dificultate:

dificil

Marcaj:

semicerc roşu, cod traseu M1

Sezonalitate:

Traseul este recomandat vara.

Servicii şi activităţi:

Izvoare ca surse de apă; cazare, alimentaţie, transport: în localităţile Cisnădie şi Cisnădioara.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne