antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Natură și patrimoniu

 

Zona montană

Întreaga zonă de sud-vest a destinației este parcursă de relieful maiestuos al munților CindrelLotru (Șteflești) și Făgăraș, parte din Carpații Meridionali. Suprafaţa montană a judeţului Sibiu ocupă 30% din teritoriu, 70% revenind podişurilor şi colinelor piemontane.

Munții Făgăraș sau Alpii Transilvaniei

„Pentru a experimenta o bucată de sălbăticie reală, fără să fie nevoie să mergeți până la capătul lumii, nu căutați mai departe de România. Dintre toate pădurile virgine și bătrâne din Europa, 65% se află aici. Aceste păduri care adăpostesc urși, lupi, faună și floră incredibil de variate se găsesc în toată țara, însă trebuie să vedeți Carpații Meridionali, cunoscuți ca Alpii Transilvaniei, pentru a avea parte de o experiență completă.” (New York Times, 2020)

Colinele Transilvaniei

O destinație pentru ecoturism în cea mai importantă arie protejată continentală Natura 2000 din România, o zonă de explorat în tihnă, delimitată de orașele Sibiu, Făgăraș, Sighișoara. Regiunea este străbătută de văile a trei râuri pricipale Olt, Hârtibaciu şi Târnava alături de afluenţii lor. Sate răzleţe pierdute între dealuri line ce nu depăşesc 700-800 m altitudine şi văi împădurite cu fag, stejar şi carpen, păşuni şi fâneţe, pajişti acoperite de flori sălbatice. 

Peste 300 km de trasee de drumeție, bicicletă și echitație vă vor purta printr-un peisaj rural încântător: păduri de foioase, fânețe, lacuri, livezi, sate cu gospodării dichisite și biserici fortificate medievale. Aici timpul pare că a încremenit iar oamenii trăiesc în ritm cu natura. 
www.colineletransilvaniei.ro

 

Infrastructura de drumeție Facebook icon Twitter icon Google plus icon Mail icon
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne