antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Spectacolul "Anotimpuri"

Spectacole şi expoziţii - Teatru

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Teatrul Gong

Perioada:

26.11.2022 12:00 - 17:00

Organizator:

BIS Teatru
    
Mail icon E-mail

BIS Teatru prezintă la Teatrul Gong Sibiu, în premieră absolută, spectacolul „Anotimpuri”, ce reunește în distribuție performeri atât profesioniști, cât și amatori, cu vârste cuprinse între 3 și 88 de ani. Cele două reprezentații unice ale spectacolului „Anotimpuri”, sunt parte a proiectului cultural cu același nume, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu și de către Primăria Municipiului Sibiu și sunt incluse în programul cultural multianual „Povești pentru bunicii noștri”, cofinanțat de AFCN. Biletele pentru cele două reprezentații unice ale spectacolului „Anotimpuri” costă 20 de lei (biletul întreg), respectiv 10 lei (biletul redus) și au fost puse în vânzare prin rețeaua iabilet.ro.

„Anotimpuri”, sau ce gânduri își scriu unii altora, timp de un an, copiii și bunicii instituționalizați.
Într-un context social în care suntem conectați unii cu alții, de cele mai multe ori non-stop, prin intermediul mijloacelor moderne de comunicare online, dar suntem totodată, în ciuda acestui fapt, de cele mai multe ori singuri, BIS Teatru și-a propus să redescopere emoția comunicării prin scrisori, aproape de neconceput astăzi, într-un exercițiu în care au fost implicați tineri și seniori instituționalizați, exercițiu parte a proiectului cultural multianual „Povești pentru bunicii noștri”. În acest context, timp de un an de zile, din toamna anului 2021 și până în toamna anului 2022, douăzeci de adolescenți aflați în situații defavorizate, de la SOS Satul Copiilor Cisnădie și de la Centrul de Zi ACCES Dumbrăveni, au corespondat prin scrisori cu douăzeci de seniori instituționalizați la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Sibiu (Str. George Coșbuc) și de la Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște. Întreaga activitate a fost coordonată pe parcursul întregului an de către actorii BIS Teatru Andrada Grosu și Claudiu Fălămaș, alături de psihoterapetul Bianca Babeș și sub supravegherea personalului celor patru unități implicate în acțiune.

Scenariul spectacolului „Anotimpuri”, scris de regizorul Bogdan Sărătean, pornește de la corespondența dintre tineri și vârstnici, purtată pe parcursul celor patru anotimpuri, fiind totodată o transpunere liberă, în cheie modernă a basmului „Uriașul care se iubea doar pe sine”, de Oscar Wilde, din anul 1888. Din distribuția spectacolului, fac parte alături de actorii BIS Claudiu Fălămaș, Bogdan Constantin, Andrada Grosu, Diana Cătănescu, dansatoarea Sabrina Bărbulescu, muziciana Rafaela Fernandez Samodaiev (vioară), copiii Alin Țiricu (12 ani), Ana Iordan (11 ani), Denisa Maghiar (12 ani), Ionela Pop (13 ani), Sonia Leia (3 ani) și seniorii: Ioan Cismașiu (88 ani), Dimitrie Cloțan (75 ani).

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne