antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Top experiențe de sezon

axente-sever-seica-mica-ajts-ionescu-vlad-79 saliste-ajts-ionescu-vlad-2021-vld07337 seica-mica-panorama-c-vlad-ionescu-3 tilisca-ajts-ionescu-vlad-2021-vld08490 saliste-ajts-ionescu-vlad-2021-vld07119 saliste-ajts-ionescu-vlad-2021-vld07172
    
Mail icon E-mail

Toamna este anotimpul miracolelor. Natura îşi schimbă culorile, peisajele se transformă, pădurile abundă în fructe de tot felul, ciuperci, plante şi animale sălbatice.

Septembrie şi octombrie sunt luni stabile, cu temperaturi plăcute, fără schimbări bruşte de vreme, ideale pentru a explora frumuseţile naturii. Haideţi să îmbrăţişăm toamna şi să ne bucurăm de toate binecuvântările ei!

 

Culorile toamnei – drumeţii montane


Drumeţiile la munte sunt o minune toamna când peisajele se transformă într-un tablou viu, un amestec de roşu-cărămiziu, galben, verde şi portocaliu. Dimineţile sunt mai răcoroase dar roua, ceaţa şi chiar bruma dau un efect extraordinar fotografiilor. Ploaia nu trebuie să ne sperie, cu echipament adecvant ne putem bucura de aerul curat şi mirosul proaspăt al pădurii.
Urmăriţi pe pagina www.aniidrumetiei.ro drumeţiile organizate săptămănal sau organizaţi-vă singuri ieşirea în aer liber urmând traseele marcate de pe aplicaţie.

 

Festivalul roadelor – târgurile de fructe şi legume


Toamna e anotimpul recoltelor: dulci sau mai acrişoare zemoase, pline de vitamine. Sibiel şi Fântânele sunt renumite pentru livezile de meri, peri, pruni şi nuci. În ultimele două duminici din octombrie, comunitătile din cele două sate organizează un târg al roadelor, în care puteţi degusta preparate locale de tot felul, produse proaspete şi puteţi cumpăra diverse soiuri de mere.

 

Observă natura din mocăniţă


Mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului se transformă într-un adevărat observator mobil. Alături de afişele informative cu păsări din Colinele Transilvaniei, de acum vă puteţi bucura de experienţa observării diverselor specii de păsări şi animale sălbatice din aria protejată Natura 2000, de pe Valea Hârtibaciului. Mocăniţa circulă în fiecare weekend, între Hosman şi Cornăţel.

 

Natură şi cultură – trasee tematice


Experienţa explorării unei destinaţii este cu atât mai diversă dacă îmbinăm activităţile în aer liber cu arta şi cultura. Astfel, vă propunem două trasee tematice în Mărginimea Sibiului:
- Drumeţie la Sălişte, pe Poteca Soarelui. Sus, în Poiana Soarelui veţi descoperi minunatul univers al sculpturilor în lemn – un peisaj cu adevărat idilic.
- Drumeţie la Tilişca, la ruinele fostei cetăţi dacice unde veţi descoperi lucruri fascinante despre cultura dacilor în zonă.

Traseele Via Transilvanica sunt excelente pentru a combina drumeţia lejeră cu peisajul fostelor sate săseşti, vizite la bisericile fortificate din Colinele Transilvaniei, explorarea florei şi faunei locale, interacţiunea cu oamenii locului şi degustarea de preparate locale.

  • Traseele din judeţul Sibiu:

Floreşti – Mălâncrav (10 km)
Mâlâncrav – Nou Săsesc – Copşa Mare – Biertan (15 km)
Biertan – Richiş – Mediaş ( 30km )
Mediaş – Bazna (10 km)
Bazna – Târnava – Copşa Mică – Axente Sever ( 23 km )
Axente Sever – Şeica Mică – Micăsasa ( 18 km )

 

Toamna culturală

Toamna aduce noi evenimente culturale, gastronomice şi sportive la Sibiu: festivaluri de muzică, brunch-uri şi degustări, întreceri sportive, toate vor anima oraşul Sibiu dar şi împrejurimile.
Pentru zilele mai ploioase şi răcoroase vă recomandăm o vizită la muzeele şi galeriile din Sibiu (Muzeul Brukenthal, Muzeul Astra), o vizită cu panoramă din Turnul Bisericii Evanghelice, Turnul Sfatului sau turnurile de pe strada Cetăţii.

 

Toamna, în familie


Ei şi ce dacă a început şcoala? Weekend-urile sunt libere şi excelente pentru a ne dedica mai mult timp familiei şi copiilor. Aşadar, planificaţi-vă următoarele ieşiri pe Valea Avrigului şi pe Valea Porumbacului pentru a vă distra alături de cei mici la Brambura Park, Povestea Calendarului, Insula Piraţilor ori Castelul de Lut. Faceţi drumeţii pe jos, cu bicicleta ori chiar călare (Valea Avrigului).

 

Gusturile toamnei


Toamna, tarabele pieţelor din Sibiu sunt pline cu fructe şi legume proaspete, preparate din carne şi lapte de tot felul care-ţi lasă gura apă.
Încercaţi meniul de la restaurantele şi terasele care promovează produse şi reţete de sezon, vin şi bere artizanală locale, bucuraţi-vă de Foodie (un adevărat festin culinar), încercaţi preparatele delicioase şi sănătoase pregătite cu mult drag de gospodinele de la punctele gastronomice locale din Gura Râului, Râu Sadului, Cârţişoara, Alămor şi Cristian.

REZERVĂ

Rezervare online

Top experiențe de sezon


From:  
Until:  
Număr de persoane:  

Date de contact:

Prenume:  
Nume:  
Adresa:  
Localitatea:  
Țara:  
Telefon:  
E-mail:    
Mesaj:  
Cod de securitate:

Aceasta este o solicitare de rezervare şi nu o rezervare fermă. Solicitarea dumnevoastră este transmisă direct în căsuţa de e-mail a operatorului turistic. Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu nu intermediază şi nu garantează rezervarea efectivă. Ca urmare a completării şi trimiterii cererii de mai sus, veţi primi confirmarea rezervării prin e-mail sau telefonic.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne