Top experiențe de iarnă, în judeţul Sibiu
Faceţi mişcare în aer liber, exploraţi natura şi peisajele spectaculoase, trăiţi experienţa unică a cazării într-un hotel de gheaţă, simţiţi adrenalina pe pârtiile de schi, relaxaţi-vă la spa, piscină sau la o sesiune de yoga şi mindfulness – planificaţi-vă o vacanţă de neuitat la Sibiu!
Drumeţiile organizate de Anii Drumeţiei
Cu echipamentul adecvat, puţin antrenament şi un ceai fierbinte, drumeţiile se pot transforma în experienţe de neuitat chiar şi-n anotimpul rece. Verificaţi programul evenimentelor organizate la fiecare sfârşit de săpămână de echipa Anii Drumeţiei şi alăturaţi-vă pentru mişcare în aer liber şi distracţie.
Pentru a verifica calendarul drumeţiilor vizitaţi pagina: www.aniidrumetiei.ro
Distracţie în zăpadă, la Păltiniş
În mijlocul pădurilor de conifere, staţiunea Păltiniş şi împrejurimile au devenit destinaţia perfectă pentru iniţierea în schi şi snowboard. Dacă stratul de zăpadă e consistent, traseele din staţiunea Păltiniş înspre Poiana Găujoara, Saua Bătrâna şi Poiana Muncel sunt perfecte pentru schi de tură sau drumeţii (inclusiv pe rachete de zăpadă).Trăiţi adrenalina sportului pe zăpadă la:
Arena Platoș Păltiniș
Pârtia Oncești
www.telescaunpaltinis.ro
Experienţe autentice la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac.
După doi ani de pauză, “Hotel of Ice” a fost din nou construit la Bâlea Lac! Astfel, pasionaţii de călătorie, aer curat, munte şi adrenalină se pot bucura de cel mai nou hotel de gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud-Est.
Cel de-al şaisprezecelea sezon “Hotel of Ice – Bâlea Lac” are ca temă "Europa", fiecare cameră a hotelului poartă numele unei capitale europene. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac găzduieşte un bar şi un restaurant, unde cei interesaţi pot consuma diverse mâncăruri sau băuturi, servite în pahare si farfurii din gheaţă.
Starea ta de bine la piscină şi spa
După o plimbare prin Sibiu, după o drumeţie la munte sau o zi la schi, ce poate fi mai relaxant şi revigorant decât o sesiune de spa? Verificaţi ofertele Complexului Aria şi ale Băii Populare şi rezervaţi-vă un pachet de revitalizare fizică şi mentală prin masaj, saună, înot, sesiuni de yoga şi mindfuness.
Muzeul Astra, decor de poveste și activități mereu surprinzătoare
O vizită la Sibiu este incompletă fără o plimbare prin muzeul în aer liber! În mijlocul pădurii Dumbrava, pe malul lacului, într-un cadru hibernal de poveste veţi descoperi universul rural atât de pitoresc. Fiecare sfârşit de săptămână aduce evenimente speciale în cadrul muzeului astfel că vă puteţi bucura de diverse activităţi, ateliere şi demonstraţii meşteşugăreşti. Urmăriți noutățile pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/muzeulastrasibiu
Puţină cultură şi istorie
Dincolo de clădirile şi porţile din centrul istoric al Sibiului este o poveste ce aşteaptă să fie descoperită! Profitaţi de zilele friguroase şi ploioase şi vizitaţi muzeele şi galeriile de artă din Sibiu, veţi descoperi un univers artistic şi istoric fascinant:
- Muzeul Naţional Brukenthal – Galeria de Artă Europeană
- Muzeul Naţional Brukenthal – Galeria de Artă Romănească
- Muzeul de Artă Contemporană
- Muzeul de Istorie (Casa Altemberger)
- Muzeul de Istorie Naturală
- Muzeul de Istorie a Farmaciei
- Muzeul Cinegetic ‘August von Spiess”
- Muzeu Atelier Tipografie Sibiu
Fuga Lolelor, Agnita
Legendele spun că obiceiul Fuga Lolelor îşi are rădăcinile în Evul Mediu. Pe când năvălitorii turci au asediat cetatea Agnitei, o tânără curajoasă pe nume Ursula s-a deghizat într-un costum înfricoşător, a ieşit din cetate şi pocnind din bici făcea zgomote asurzitoare ce i-au alungat pe turcii speriaţi.
În secolele XVII-XVIII, obiceiul lolelor era strâns legat de obiceiul înmânării lăzii de breaslă noului staroste. Adunarea era însoţită de lole, personaje amuzante, care aveau rolul de a proteja lăzile de vecinătate.
Astăzi, obiceiul se desfăşoară sub forma unei parade deschise de căpetenia breslei cizmarilor însoţită de doi copilaşi, simbol al îngerilor păzitori. Urmează apoi breasla croitorilor, breasla blănarilor şi breasla dogarilor, fiecare dintre aceste bresle prezentând publicului meşteşugurile tradiţionale, elemente şi personaje specifice. Defilarea se încheie cu intonarea Imnului Transilvaniei apoi lolele aleargă în grupuri pe străzi pentru a alunga spiritele rele prin pocnete de biciuri şi zgomotul tălăngilor. Dacă sunt recunoscute de trecători, acestea oferă drept recompensă câte o gogoaşă.
Parada are loc în data de 29 ianuarie, în centrul localităţii Agnita.
Alături de toate acestea, vă invităm să urmăriţi evenimentele speciale de sărbători organizate de Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Naţional “Radu Stanca”, Teatrul Gong, Biblioteca Judeţeană Astra