antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Top experiențe de sezon

c-anii-drumetiei-39
    
Mail icon E-mail

Top experienţe de primăvară, în judeţul Sibiu


Drumeţii şi mult verde crud

De îndată ce se arată primele semne ale primăverii, iubitorii de natură se pregătesc să exploreze noi trasee de drumeţie. Din aprilie putem să ne bucurăm deja de verdele crud al ierbii şi al frunzelor, de pajiştile înflorate, de trilurile păsărilor.

Ploile de primăvară pot fi minunate experieţe senzoriale: plantele sunt mai verzi, mai vii, sunetul picăturilor de ploaie are un efect calmant, mirosul pădurii este seducător, ceaţa care se ridică din văi dă un efect extraordinar fotografiilor.

Exploraţi peisajul fascinant al Sibiului, în zona montană şi în coline, alături de ghizii “Anii Drumeţiei”. În fiecare sfârşit de săptămână puteţi participa la drumeţiile organizate pe diverse niveluri de dificultate atât în munţii Cindrel şi Făgăraş cât şi în Colinele Transilvaniei.
Programul săptămânal şi lunar al ieşirilor în aer liber îl găsiţi pe pagina: Anii Drumeţiei 

 

Starea ta de bine, în Sibiu

Într-o lume atât de dinamică, starea noastră de bine trebuie să devină o prioritate. Natura este cea care ne poate ajuta să ne găsim echilibrul şi energia. Silvoterapia este o metodă apreciată şi susţinută de medici pentru combaterea stresului şi îmbunătăţirea sănătăţii.

Primăvara este anotimpul renaşterii, al regenerării, momentul ideal pentru a vă petrece câteva zile în mijlocul naturii, în satele din Mărginimea Sibiului. Alături de nenumăratele trasee de drumeţie sau de bicicletă pe care le puteţi urma, încercaţi sesiuni de yoga şi mindfulness walk, ritualuri zilnice de revitalizare, meniuri sănătoase bazate pe produse locale, sesiuni de detoxifiere fizică şi mentală.
Urmăriţi pagina noastră de Facebook pentru noutăţi legate de atelierele în natură şi evenimentele din judeţ.


Descoperă bisericile fortificate într-un mod inedit

Vă invităm să exploraţi universul biserificlor fortificate într-un mod cu totul inedit! Fiecare biserică ori cetate ţărănească îşi are povestea ei, secrete, mistere, arhitectură deosebită, privelişti minunate şi-o comunitate primitoare. Fiecare biserică fortificată are un îngrijitor, o persoană responsabilă cu toate cele de trebuinţă, o persoană care ţine cheia ce deschide larg porţile pentru musafiri. Fundaţia “Biserici Fortificate” a creat un quizz interesant pentru cei mici dar şi pentru cei mari care ne provoacă să descoperim această lume fascinantă. Şapte biserici fortificate (Hosman, Movile, Curciu, Brădeni, Cristian, Valea Viilor şi Cârţa) ne aşteaptă cu quizz-uri amuzante şi antrenante.

Înante de a vizita aceste biserici folosiţi aplicaţia Experience Fortified Churches (Descoperă Bisericile Fortificate). Veţi găsi datele de contact, informații despre biserici, recomandări cu locuri de cazare sau restaurante aflate în proximitate.
După sărbătorile pascale, bisericile fortificate revin la programul de vizitare de vară.

 

Evenimente culturale

Renumit pentru multitudinea evenimentelor culturale şi sportive, Sibiul intră în sezonul de vară începând cu luna aprilie şi primele evenimente dedicate naturii. Printre ele, festivalul Flori pe Scări, revine cu ediţia a doua. O echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali vor transforma Pasajul şi Piaţa Aurarilor într-o grădină urbană, o oază de verdeață și relaxare pentru 3 zile.


Alături de Flori pe Scări, numeroase alte evenimente din oraş şi din judeţ ne invită primăvara aceasta să ne bucurăm de natură şi de frumos. Urmăriţi pagina noastră web, la calendar - Evenimente pentru detalii.

 

Pădurea Dumbrava şi Muzeul Astra

O vizită la Sibiu este incompletă fără o plimbare prin Muzeul în Aer Liber! În mijlocul Pădurii Dumbrava, pe malul lacului, într-un cadru de poveste veţi descoperi universul rural atât de pitoresc. Fiecare sfârşit de săptămână aduce evenimente speciale în cadrul muzeului astfel că vă puteţi bucura de diverse activităţi, ateliere şi demonstraţii meşteşugăreşti. Urmăriți noutățile pe pagina de Facebook.

Alături de toate acestea, vă invităm să urmăriţi evenimentele speciale de sărbători organizate de Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Naţional “Radu Stanca”, Teatrul Gong, Biblioteca Judeţeană Astra

 

REZERVĂ

Rezervare online

Top experiențe de sezon


From:  
Until:  
Număr de persoane:  

Date de contact:

Prenume:  
Nume:  
Adresa:  
Localitatea:  
Țara:  
Telefon:  
E-mail:    
Mesaj:  
Cod de securitate:

Aceasta este o solicitare de rezervare şi nu o rezervare fermă. Solicitarea dumnevoastră este transmisă direct în căsuţa de e-mail a operatorului turistic. Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu nu intermediază şi nu garantează rezervarea efectivă. Ca urmare a completării şi trimiterii cererii de mai sus, veţi primi confirmarea rezervării prin e-mail sau telefonic.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne