antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

(Re)descoperă viaţa la ţară

Automobil 
    
Mail icon E-mail

Traseu

Sibiu - Răşinari - Poplaca - Orlat - Gura Râului - Păltiniş - Cisnădioara - Cisnădie - Sadu - Râu Sadului - Sibiu

 

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu este cel mai mare muzeu în aer liber din România, o destinaţie de trei stele în Ghidul Verde Michelin. Este locul ideal pentru a descoperi viaţa rurală tradiţională românească; cei 10 km de alei vă vor purta printre gospodării ţărăneşti, ateliere, biserici de lemn, troiţe, mori de apă şi de vânt. Muzeul oferă posibilităţi de agrement, plimbări cu barca, cu căruţa sau sania; spaţii de cazare, spaţii de joacă şi un centru de informare turistică.

Răşinari: satul natal al filozofului Emil Cioran şi al poetului Octavian Goga. Vizitaţi biserica ortodoxă din secolul XVIII şi muzeul etnografic.

Poplaca: sat tradiţional românesc cunoscut pentru căluşarii săi.

Orlat: primii locuitori au fost romanii care, în secolele I şi II, şi-au construit pe dealurile dimprejur turnuri de apărare. Astăzi, aceste dealuri oferă o panoramă încântătoare asupra împrejurimilor.

Gura Râului: păstrează încă tradiţia „poruncilor” - duminica, după slujba religioasă, întregul sat se adună în faţa bisericii, unde primarul face cunoscute noutăţile. La ieşirea din sat, înspre barajul de acumulare, se află o pârtie de schi.

Staţiunea montană Păltiniş este situată la cea mai mare altitudine din România (1442 m). Din Păltiniş pornesc numeroase trasee de drumeţie în Munţii Cindrel; iarna, staţiunea oferă posibilitatea practicării schiului şi snowboard-ului.

Cisnădioara: cetate ţărănească din secolul XIII. La ieşirea din sat, înspre Valea Argintului, se află „Piatra Broaştei”, monument geologic din perioada cretacicului.

Oraşul Cisnădie e vegheat de turnul bisericii fortificate pe care a fost instalat primul paratrăznet din Transilvania (secolul XVIII). În apropierea bisericii se află Muzeul Industriei Textile.

Sadu: sat de munte, pionier în domeniul hidroenergetic. Vizitaţi Muzeul Energetic Sadu I.

Comuna Râu Sadului e formată din patru cătune cu case tradiţionale, livezi, colibe şi stâne ce se pierd între culmile montane.


View Circuit „Redescoperă viaţa la ţară” in a larger map

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne