antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Noutăţi

31 ianuarie 2024

Fii ecoresponsabil. Alege unități certificate

Fii ecoresponsabil. Alege unități certificate

În urma implicării în proiectul European Tourism Going Green 2030, 9 unități de cazare au obținut certificarea Eco-Romania, devenind un model de excelență în turism durabil. 

Link 

Fiecare oferă o experiență eco-friendly pentru călători și este angajat să contribuie la dezvoltarea armonioasă a comunității și să protejeze mediul înconjurător. Șapte sunt în destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei, două în Mărginimea Sibiului. 

Aceste structuri de cazare pun accent pe valorificarea atentă a patrimoniului cultural și gestionarea responsabilă a resurselor. Clădirile sunt construite cu materiale durabile și locale și se integrează în mod organic în peisaj. Camerele sunt deseori amenajate cu mobilier din lemn pictat transilvănean. Obiecte vechi restaurate și textilele naturale contribuie la eleganță și autenticitate.

Sistemele de reciclare și compostare sunt implementate cu grijă, iar consumul de apă și energie este monitorizat și optimizat constant. Grădinile și livezile oferă atât un cadru frumos de relaxare, cât și ingrediente proaspete pentru preparate gastronomice.  

În astfel de locuri gazdele sunt extraordinari ghizi locali și sunt implicate în proiecte comunitare. 

Aici vă veți bucura de servicii de calitate și veți contribui la dezvoltarea comunităților locale, la protejarea mediului înconjurător și a patrimoniunului cultural și natural. 


20 iunie 2024

Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards 2024

Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards 2024

 

European Collaboration for Smart and Sustainable Cultural Tourism Destinations

The Awards will be given for achievements by cultural tourist destinations which have produced significant results related to enhancing visitor experience while respecting traditions and involving local host communities.

 

Closing date is 15st of July 2024.

The submission and management of entries is fully digital using the AwardStage platform:

https://culturaltourism.awardstage.com20 martie 2024

Concluziile participării la ITB Berlin, Paris și Viena

Concluziile participării la ITB Berlin, Paris și Viena

Destinația Sibiu, o locomotivă de atractivitate turistică pe piețe externe

După prezența de la Fitur Madrid din luna ianuarie, reprezentanții Sibiului au interacționat în prima parte a lunii martie cu profesioniști și călători din principalele bazine emitente de turiști pentru Destinația Sibiu: Germania, Franța și Austria.

Destinația a fost promovată la standurile României de la târgurile de turism ITB Berlin (5-7 martie), Salonul Mondial de Turism de la Paris (14-17 martie) și Târgul de turism „Ferien Messe” din Viena (14-17 martie), organizate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și susținute de Consiliul Județean Sibiu și Primăria municipiului Sibiu.

Atuurile turistice din destinația Sibiu sunt o locomotivă de atractivitate internațională și imagini cu acestea au fost integrate în amenajarea standurilor: orașul Sibiu, Muzeul ASTRA, situl UNESCO Biertan, Transfăgărășan-Bâlea Lac. Fiecare discuție a reprezentat o oportunitate de a prezenta noutăți și locuri, servicii și experiențe mai puțin cunoscute din zonele urbane, rurale și montane ale județului Sibiu.


31 ianuarie 2024

Concluziile prezenței la Fitur Madrid 2024

Concluziile prezenței la Fitur Madrid 2024

Maraton cu informații despre Sibiu. Poarta de sud a Transilvaniei la Fitur Madrid 2024

Destinația Sibiu a fost promovată la standul României de la Fitur Madrid în perioada 24-28 ianuarie 2024. Cu 152 de țări prezente cu spații de expunere și 250.000 de vizitatori, ediția 44 a acestui târg a înregistrat cifre record de participare.


  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne