antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Fii ecoresponsabil. Alege unități certificate

31 ianuarie 2024

În urma implicării în proiectul European Tourism Going Green 2030, 9 unități de cazare au obținut certificarea Eco-Romania, devenind un model de excelență în turism durabil. 

Link 

Fiecare oferă o experiență eco-friendly pentru călători și este angajat să contribuie la dezvoltarea armonioasă a comunității și să protejeze mediul înconjurător. Șapte sunt în destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei, două în Mărginimea Sibiului. 

Aceste structuri de cazare pun accent pe valorificarea atentă a patrimoniului cultural și gestionarea responsabilă a resurselor. Clădirile sunt construite cu materiale durabile și locale și se integrează în mod organic în peisaj. Camerele sunt deseori amenajate cu mobilier din lemn pictat transilvănean. Obiecte vechi restaurate și textilele naturale contribuie la eleganță și autenticitate.

Sistemele de reciclare și compostare sunt implementate cu grijă, iar consumul de apă și energie este monitorizat și optimizat constant. Grădinile și livezile oferă atât un cadru frumos de relaxare, cât și ingrediente proaspete pentru preparate gastronomice.  

În astfel de locuri gazdele sunt extraordinari ghizi locali și sunt implicate în proiecte comunitare. 

Aici vă veți bucura de servicii de calitate și veți contribui la dezvoltarea comunităților locale, la protejarea mediului înconjurător și a patrimoniunului cultural și natural. 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne