antet ajts
 • Paltinis c Marius Miclea
 • Sibiu c Gabriela Oancea
 • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Noutăţi

15 mai 2023

Aplică pentru Destinația turismului cultural durabil până în 16 iunie

Aplică pentru Destinația turismului cultural durabil până în 16 iunie

Concurs european „Destinația turismului cultural durabil” cu tema "Turism inteligent - Destinații inteligente", cuprinzând patrimoniul cultural și creativitatea, digitalizarea și durabilitatea.

Ediția 2023 a premiilor pentru „Destinația turismului cultural durabil” este organizată de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural (European Cultural Tourism Network) în parteneriat cu Europa Nostra, Comisia Europeană de Turism (European Travel Commission) și NECSTouR, în contextul European Capital of Smart Tourism Pafos 2023 și ReInHerit Horizon2020 CSA.

Premiile vor fi acordate pentru realizările destinațiilor turistice culturale care au produs rezultate semnificative legate de îmbunătățirea experienței vizitatorilor, respectând tradițiile și implicând comunitățile locale gazdă.

Premiile 2023 abordează următoarele teme legate de patrimoniu, de dezvoltarea și promovarea turismului cultural durabil și inteligent.

 • Progresele digitalizării și tranziția digitală în turismul cultural durabil, inclusiv inițiativele de turism inteligent și de destinații inteligente care implică îndeaproape cultura și patrimoniul.
 • Istorie și patrimoniu: experiențe legate de strămoși și patrimoniu în legătură cu locuri și evenimente istorice (locuri de memorie, contemplare și comemorare), care au exercitat o influență în istorie.
 • Patrimoniu fluvial: situri și teritorii care au valorificat o relație puternică cu râul lor prin activități și experiențe care preiau atât rolul economic, cât și social al culturii și patrimoniului fluvial în acțiunile turistice.
 • Produse turistice tematice transnaționale, privind cultura și patrimoniul, inclusiv cele legate de rutele culturale europene, Marca patrimoniului european și/sau inițiativele transfrontaliere de turism cultural (care implică cel puțin două țări europene, nu neapărat vecine).
 • Turismul religios, de pelerinaj și spiritual: lăcașuri de cult, călătorii în scopuri religioase sau spirituale, turism de promenadă, vizitarea monumentelor religioase, festivaluri și artefacte.
 • Competențe tradiționale, meșteșuguri și creativitate în activitățile de turism cultural și creativ inteligent și durabil (parte din Anul european al competențelor 2023).

Câștigătorii premiilor vor fi recunoscuți ca exemple de excelență care inspiră alte destinații turistice și stimulează dezvoltarea în continuare a inițiativelor de turism cultural durabil.

Criterii de evaluare

1. Relevanța pentru categoria selectată și calitatea conținutului.

2. Dovada succesului - Rezultatele obținute (rezultate măsurabile, de exemplu, creșterea numărului de vizitatori în afara sezonului de vârf, satisfacția vizitatorilor, creșterea cheltuielilor medii ale turiștilor, creșterea cheltuielilor pentru produsul local, contribuția la crearea de locuri de muncă, publicitate remarcabilă).

3. Sustenabilitatea turismului - Dezvoltarea durabilă a turismului: Economică, socială, de mediu (inclusiv orice sinergii cu Green Deal al UE și cu Acțiunea pentru climă - ODD 13).

4. Capacitatea de a atrage vizitatori (inclusiv din afara Europei) către destinații mai puțin cunoscute.

5. Caracter inovator, tehnici sau instrumente create și/sau aplicate.

6. Implicarea comunității locale gazdă.

CINE POATE APLICA

Premiile sunt deschise tuturor destinațiilor turistice din Europa, autorităților naționale, regionale și locale, asociațiilor de turism, organizațiilor de management al destinațiilor, muzeelor, centrelor de interpretare, rutelor culturale, festivalurilor și ONG-urilor culturale.

APLICĂ ONLINE

ECTN Awards 'Destination of Sustainable Cultural Tourism 2023' 10th edition - AwardStage

Câștigătorii premiilor vor fi anunțați la Ceremonia de premiere care va avea loc în cadrul celei de-a 16-a Conferințe internaționale pentru turism cultural organizată de ETCN în luna octombrie 2023 la Paphos, Cipru.

 Asociația Județeană de Turism Sibiu este vicepreședinte în boardul ECTN și este parte din juriul acestui concurs.

www.culturaltourism-network.eu

www.europanostra.org

www.etc-corporate.org

www.necstour.eu

www.reinherit.eu


22 martie 2023

Zbor direct Sibiu-București și retur din 27 martie

Zbor direct Sibiu-București și retur din 27 martie

 

Este timpul să nu mai petreceți multe ore în trafic și să ajungeți mai repede și mai relaxați la Sibiu. Compania aeriană AirConnect ne oferă această oportunitate prin cele 3 zboruri săptămânale în zilele de luni, miercuri și vineri.

 

Sibiu

oră plecare

București

oră sosire

Luni

07:30

08:30

Miercuri

07:30

08:30

20:30

21:30

Vineri

07:30

08:30

20:30

21:30

 

 

București

oră plecare

Sibiu

oră sosire

Luni

06:00

07:00

Miercuri

06:00

07:00

19:00

20:00

Vineri

06:00

07:00

19:00

20:00

 

   Rezervați bilete pe www.air-connect.com sau din aplicațiea AirConnect!


 • accomodation
 • food
 • club and pub
 • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne