antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Plantele anti-cancer

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul de Istorie Naturală , strada Cetății nr.1

Perioada:

26.09.2018 - 31.10.2018

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Muzeul Național Brukenthal

Adresa:

Piața Mare nr. 4-5

Tel. fix:

+40 269 217 691
    
Mail icon E-mail

Nenumărate studii şi cercetări ştiinţifice au încercat să afle ce determină apariţia cancerului şi modalitatea în care acesta se răspândeşte dar s-a dovedit că maladia este foarte complexă și cauzele sunt numeroase. Să nu uităm însă că alimentația joacă un rol important în prevenția și aparația acestei boli. Cel puțin 30 % dintre formele de cancer sunt legate de o alimentație vicioasă iar organizațiile de profil au arătat că la unele organe, alimentația defectuoasă este vinovată pentru apariția cancerului chiar și în proporție  de 60 %. Să nu uităm că formele de cancer sunt maladii  multifactoriale extrem de complexe și nu se pune problema să fie tratate doar prin alimentație. Înainte de toate trebuie să privim această boală ca pe o maladie degenerativă legată de comportamentul nostru.

Totuși foarte multe persoane încă nu știu că alimentația poate influența cancerul și că obezitatea poate să-l favorizeze. O dietă anti-cancer este o strategie importantă care se poate folosi pentru a reduce riscul de cancer. Instituțiile de tratarea cancerului recomandă, de exemplu, a se consuma zilnic cel puțin cinci porții de fructe și legume și cel mai important a se consuma cantitatea potrivită de alimente pentru a rămâne la o greutate sănătoasă. În plus, cercetătorii au descoperit că anumite alimente care previn cancerul pot fi o parte importantă a unei diete anti-cancer.

Expoziția temporară „Plantele anti-cancer” reprezintă o selecție de plante foarte cunoscute și recomandate în dieta oricărei persoane, în special a bolnavilor de cancer. Deși sunt la îndemâna oricărei persoane, efectul terapeutic și modul de acționare asupra tumorilor este un aspect mai puțin cunoscut de publicul vizitator. Despre modul de întrebuințare sau preparare a plantelor selectate în cadrul expoziției se pot afla informații în cadrul vernisajului, de la invitații speciali ai muzeului. Tot în cadrul vernisajului, publicul poate descoperi noțiuni noi despre această boală sau pot degusta din preparatele pregătite de specialiști.

*Text oferit de curator

Altitudine: 410m.
Coordonate GPS: 45.79 N, 24.14 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne