antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Împreună

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul de Artă Contemporană

Perioada:

12.12.2018 - 04.01.2019

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Muzeul Național Brukenthal

Adresa:

Piața Mare nr. 3-5

Tel. fix:

0269 217 691
    
Mail icon E-mail

Faptul că ne-am născut într-un anume spațiu geografic, alături de alte persoane, este un aspect ce ține de hazard sau de destin. Faptul că în timp am dobândit conștiința apartenenței de grup (fie acesta familia, prietenii, comunități mai mici sau mai mari, divers definite) este un aspect legat de procesul de formare și maturizare. A fi împreună cu cei alături de care ne-am născut, a fi solidar deopotrivă în vremuri bune sau grele, constituie opțiunea ce stă la baza națiunilor.

Vă invităm la o expoziție de artă contemporană cu dominate de albastru cobalt, galben crom și roșu vermion ce cuprinde peste 40 de lucrări din colecțiile Muzeului Național Brukenthal, realizate de artiști din țară și diaspora (Nicolae Barcan, Gabriela Brăduț-Pătulea, Sieglinde Bottesch, Ioan Chișu, Radu Costinescu, Sorin Dumitrescu, Daniela Grușevski, Theodor Hrib, Constantin Ilea, Nicolae Iorga, Peter Jacobi, Peter Konerth, Constantin Lazarovici, Iacob Lazăr, Vera Marcu, Ioan Mattis, Maria Mihalache, Ion Mirea, Ion Pacea, Florica Prevenda, Dorian Szasz, Gheorghe Șaru, Benone Șovăială, Eugen Tăutu, Ion Turdeanu, Ion Vlad). Sunt alăturate în expunere pictura, sculptura, tehnica mixtă, tapiseria, monotipia și fotografia, abordări artistice clasice sau inedite, lucrări, teme, viziuni mai vechi sau recente.

O expoziție în culorile drapelului românesc și nu doar atât, o dovadă că prin fiecare din multiplele forme ale creației artistice putem continua să sărbătorim împreună.

*Text oferit de curatorul Robert Strebeli

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne