antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Expoziţia: Salonul Școlii de fotografie, Ediția a IV-a

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Casa Albastră - Sala Multimedia

Perioada:

03.11.2017 - 31.12.2017

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Școala de fotografie Image Art

Adresa:

Piața Mare, Nr. 5, Sibiu

Tel. fix:

(+4) 0269 217691
    
Mail icon E-mail

Expoziţia: Salonul Școlii de fotografie, Ediția a IV-a

Fotografia a apărut la începutul secolului al XIX-lea din dorința umană, veche de milenii, de a comunica vizual, de a opri timpul în loc. În ziua de astăzi imortalizarea unui moment este la îndemâna oricui, dar nu oricine apasă declanșatorul aparatului în mod conștient, în căutarea acelui moment perfect, care să rămână în istoria fotografiei.

În luna noiembrie a anului 2017 vă invităm, la Casa Albastră, aflată în imediata apropiere a Palatul Brukenthal, să îi cunoaștem pe noii fotografi din România, care își expun lucrările în cadrul celei de-a patra ediții a Salonului școlii de fotografie ”Image Art” din Sibiu. Această ediție a salonului de fotografie este una deosebită deoarece se desfășoară în anul în care Muzeul Național Brukenthal sărbătorește 200 de ani de la deschiderea publică.

Selecția fotografiilor a fost realizată de domnul Fred Nuss, un personaj emblematic al fotografiei sibiene, cu peste 50 de ani experiență în domeniu, împreună cu domnul Daniel Bălțat, care a pus bazele, alături de doamna Ana Vasiu, Școlii de fotografie ”Image Art” în anul 2008, având astfel o vastă experiență în ceea ce presupune instruirea tinerilor fotografi de pretutindeni. În urma selecției a rezultat un număr de 82 de imagini, aparținând a 33 de autori. Pentru a pune la încercare capacitatea fotografilor de a realiza imagini cât mai impresionante, dar și pentru a oferi unitate expoziției, acestora le-au fost impuse trei teme generale: Nudul, Cotidianul și o temă la liberă alegere. Imaginile ne vorbesc despre experiențele personale ale fiecărui autor în parte, arătându-ne în același timp principalele stiluri fotografice cu care aceștia relaționează.

Scopul principal al acestei expoziții este de a oferi un imbold celor care acum descoperă tainele fotografiei, dar și celor care au dovedit deja că stăpânesc un talent deosebit, acela de a privi lumea prin lentila aparatului de fotografiat. 

Text oferit de curatorii expoziției: Adrian Luca, curator Muzeul Național Brukenthal; Daniel Bălțat, Școala de fotografie Image Art, Sibiu

Program:

miercuri – duminică, orele 10:00 – 18:00 

Altitudine: 431m.
Coordonate GPS: 45.79 N, 24.15 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne