antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Trasee Tematice

Descoperiți cultura, natura și identitatea locurilor prin care veți poposii parcurgând unul din multele trasee tematice ce vi le propunem. Te invităm să faci o plimbare prin satele de pe Via Transilvanica, ori pe Poteca Soarelui unde vei ajunge sus pe culmea dealului la fost Tabără de sculptură din Poiana Soarelui, sau doar sa te odihnești la umbră pe o bancă din unul dintre satele Mărginimii, cu toate îți vor oferii o zi de liniște și descoperire.

1. Poiana Soarelui. Cultura lemnului - traseu cu o dificultate medie cu o lungime de 10,85 km, ce poate fi parcurs pe tot parcursul anului. Dacă doriți să aflati mai multe detalii despre această potecă, vă invităm să accesati site-ul www.aniidrumetiei.ro.

2. Via Transilvanica intră pe teritoriul județului Sibiu în dreptul localității Florești și parcurge 105 km până să-l părăsească la Micăsasa. Dacă vreți să aflați ce trebuie să știți înainte să vă aventurați pe aceste poteci, de la cum să vă pregătiți bagaju, la unde să mâncați sau să înnoptați, verificați site-ul oficial al acestui drum inițiatic www.viatransilvanica.com.

3. Ruta “Porţile Transilvaniei“ ce-și începe parcursul de la Cârța-Cârțișoara-Bâlea-Arpașu de Sus-Tălmaciu-Tălmăcel-Sadu-Cisnădie-Cisnădioara-Rășinari-Păltiniș-Gura Râului-Sibiel-Orlat-Săliște-Tilișca-Poiana Sibiului-Jina-Miercurea Sibiului-Apold-Ocna Sibiului-Sibiu. Este un traseu ce poate fi parcurs tot timpul anului , iar dacă vreți să vă documentaț mai mult despre el, accesați site-ul www.roturistic.ro

4. Ruta orașelor și stațiunilor balneare istorice din România - pe aceast traseu sunteți invitați să faceți vara o baie în apele sărate ale stațiunii Ocna Sibiului, iar iarna, să faceți o plimbare prin stațiunea înghețată.

5. Ruta patrimoniului material UNESCO în România- descoperiți cele două sate din Colinele Transilvaniei, aflate pe lista monumentelor UNESCO, Biertan și Valea Viilor. Citiți-le istoria pe pagina oficială www.colinele-transilvaniei.ro.

6. Ruta destinațiilor turistice din România premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) cu trofeul de excelență “Mărul de Aur” pentru dezvoltarea și promovarea turismului. Pe acest traseu veți descoperii toate satele Mărginimii Sibiului (Boiţa, Sadu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tălmăcel, Răşinari, Poplaca, Gura Râului, Orlat, Fântânele, Sibiel, Vale, Sălişte, Galeş, Tilişca, Rod, Poiana Sibiului şi Jina. ) cu peisajul și oamenii locului specifice fiecărei localități în parte.

Dacă sunteți în căutare de trasee tematice ghidate, sau de idei pe care să le puteți pune în practică, vă invităm să accesați pagina www.aniidrumetiei.ro.

Facebook icon Twitter icon Google plus icon Mail icon
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne