antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Echoes Through The Never

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul de Artă Contemporană

Perioada:

01.11.2019 - 24.11.2019

Organizator:

Muzeul de Artă Contemporană

Adresa:

str. Tribunei, nr. 6
    
Mail icon E-mail

Născut la 13 Martie 1982, în București, Costin este grafician, designer, artist video și muzician, activând pe plan profesional și expozițional îndeosebi peste hotare.

A urmat studiile Universității Naționale de Artă din București, secția Design, însușindu-și studiile universitare de licență și masterat. După definitivarea studiilor și dobândirea experienței profesionale în grafică publicitară de produs, în anul 2003 i-a naștere studioul de grafică, video și design: Twilight13Media. Deși 13 este un număr norocos și încărcat de semnificații pentru Costin, Twilight13Media a luat ființă având la bază: unicitatea stilului grafic dezvoltat de Costin încă de la mijlocul anilor 90ʼ, curajul și devotamentul de a crea grafică de calitate pentru o subcultură, dincolo de metehnele unei industrii orientată doar către câștig și consum.

Anterior menționați, anii 90ʼ, cu toate aspectele lor halucinante și convulsive, mai ales pe plan autohton, au adus cu ei în valiza democratică și o penurie de materiale discografice, casete audio, majoritatea copiate și înregistrate departe de un control legal, de unde rezulta și calitatea net inferioară, atât cea a materialului audio dar mai ales a modului de prezentare: coperte xerox (în nici un caz color) ori pur și simplu albe.  Bucuria de a te familiariza relativ în timp real cu noutățile muzicale coroborată cu comercializarea revistelor dedicate genului muzical, îndeosebi Heavy Metal Magazine, sunt factorii ce îl determină pe Costin, să își pună talentul și pasiunea pentru desen în slujba realizării unor coperte demne de calitatea muzicii. Dacă se întâmpla să găsească prin vreo revistă un martor vizual pentru coperta de album, acesta realiza o reproducere, dar lucrurile au devenit interesante atunci când în lipsa imaginilor Costin a decis să creeze coperta așa cum și-o imaginase după audiția albumului.  Designul pentru propria colecție de materiale audio, un început despre care Costin povestește cu mult umor, are însă relevanță căci în prezent  Twilight13Media acoperă o arie vastă în ceea ce înseamnă dimensiunile vizuale ale muzicii metal, de la ilustrarea de coperte și postere, design pentru articole de merchandise până la videoclipuri muzicale filmate sau animații video. Printre cele mai renumite colaborări se numără cele cu : At the Gates, Opeth, Arch Enemy, Darkthrone, Napalm Death, Arcturus, Ulver, Enslaved, Triptykon, Decide, Mayhem, My Dying Bride, Wardruna, Paradise Lost, Sigh, Necrophagia, Ghost.

Echoes Through The Never este un proiect menit să evidențieze versatilitatea cu care artistul utilizează varii medii de expresie și modul unic în care găsește mereu noi căi de a redefinii tehnicile mixed-media, au creat un joc spectaculos și dinamic între convențional și neconvențional, între identitatea vizuală standard a muzicii și ceea ce astăzi datorită lui Costin numim vizualul lumii nevăzute. Orice lucrare digitală realizată de Costin, are la bază, drept schelet o grafică convențională: desen în tuș sau creion, acuarelă, tempera ori tehnici mixte; care mai apoi folosind mijloacele digitale capătă dimensiuni complexe prin juxtapunerea de texturi, colaje fotografice sau intervenții de culoare.

Arta și tematica abordate de Costin Chioreanu, se desfășoară în parametrii realismului magic, a suprarealismului cu predilecție horror și orientat către oniric. Fie că aduce în atenția publicului lucrări ce ilustrează piese muzicale, ori lucrări a căror tematică este una din sfera personală, ne plasăm în fața unui artist ce posedă un real univers de creație. Un univers  populat cu: introspecții ale eului, himere ale prezentului, siluete misterioase ale lumii nevăzute și aluzii ale grandorii naturii creatoare.

Considerând că muzica și artele vizuale sunt unelte necesare în procesul de explorare a sinelui, pentru a putea crea și descoperii, pentru  a spulbera bariere și limite, Costin va susține după vernisaj un concert alături de band-ul ARAC, în care performează alături de Adrian Tăbăcaru și Sofia Sarri. Momentul muzical va fi unul pe măsura complexității proiectului vizual, garantând valențe sonore ce sparg barierele genurilor muzicale cunoscute, cu un statement clar și anume: căutarea sinelui în comuniune cu natura.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne