antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Comunități transilvane la Centenar – povestea României întregite

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Casa de viticultor sas din Șeica Mică

Perioada:

01.01.2019 - 12.01.2019

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Muzeul ASTRA

Adresa:

Piaţa Mică, nr. 11

Tel. fix:

0269 202 400
    
Mail icon E-mail

La finalul anului memorial 2018-Centenar, Muzeul ASTRA a ales ca expoziția dedicată programelor Centenar ASTRA să fie organizată într-un spațiu deosebit, simbolic pentru comunitățile și comuniunile etnice ale Transilvaniei: Casa din Șeica Mică. Este un monument funcțional, de secol XVII, un spațiu de interacțiune culturală, ce tezaurizează o istorie impresionantă, a trăirii comune a românilor și sașilor din Sudul Transilvaniei. Aici este locul unde expoziția Comunități transilvane la Centenar – povestea României întregite! oferă vizitatorilor ocazia să parcurgă în jur de 50 de fotografii originale vechi de peste 100 de ani, două costume săsești din patrimoniul Muzeului ASTRA și uniforme replică ale celor purtate de soldații români în Primul Război Mondial.

Expoziția dedicată programelor Centenar include un suport digital relevant ce cuprinde: fotografii de arhivă, vechi de un secol, ilustrate, cărți poștale, secvențe fotografice cu scenariile de reconstituire istorică din Muzeul ASTRA (derulate pe programele Centenar); fotografii ce includ comunități rurale contemporane, participante la programele Centenar (acestea având legături istorice cu evenimentele Războiului pentru Reîntregire dar și cu participarea la Adunarea Națională de la Alba-Iulia din 1918), secvențe cu ritualuri arhaice, în care personaj central este țăranul chemat la cătănie, ilustrate cu puținele momente de repaus ale combatanților, cărți poștale cu gânduri către cei de acasă, imagini cu satele, oamenii și fronturile de pe teritoriul Transilvaniei și Vechiului Regat.Proiectele Centenar Muzeul ASTRA sunt finanțate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Departamentul de Identitate Națională - România Centenară.

Alte informații

Proiectele Centenar Muzeul ASTRA sunt finanțate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Departamentul de Identitate Națională - România Centenară.

Informații utile

Expoziția poate fi vizitată până pe 12 ianuarie 2019.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne