Localitate:
Sibiu
Locul desfăşurării:
Muzeul de Istorie Naturală, Sala Multimedia
Perioada:
19.04.2019 - 30.09.2019
E-mail
Website
Organizator:
Muzeul Național Brukenthal
Adresa:
Piaţa Mare nr 4 -5
Tel. fix:
0269 217691
Fax:
0269 211545
Un proverb amerindian spune că înainte să mănânci să îți faci timp să mulțumești mâncării. Poate suna comic, dar exponatele prezente în cadrul acestei expoziții temporare vă vor convinge că această zicală este justificată atunci când guști carne de armadilo, porc spinos, crocodil sau liliac. Sunteți adeptul entomofagiei (consumați insecte) sau ați soarbe o supă făcută din sânge de rață?
În lume există tradiții culinare care, pentru unii dintre noi, sunt inimaginabile. Vă invităm să vizitați expoziția noastră și să descoperiți aceste ”ingrediente” inedite, exponate din cadrul colecțiilor Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu. Câți dintre noi nu și-ar dori să poată savura fructe proaspete exotice precum fructe de palmier, semințe de paharul-maimuței, fructe de baobab și nu numai.
Se spune că foamea este cea care face bucatele bune dar gastronomia este o artă.
În 2019, Sibiu a devenit Regiune Gastronomica Europeană. Cu ocazia vernisajului domnul Conf. Dr. Farm. Ladislau Rosenberg va susține o prelegere având ca temă Plante culinare sănătoase ale gastronomiei transilvănene.
Prelegerea va fi urmată de prezentarea bucatelor realizate în ”cea mai mică și performantă bucătărie din lume”.
*Text oferit de curatorii expoziţiei.