antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Brukenthal 300-Idei pentru un monument. Colaje și machete

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Str. Mitropoliei nr. 30

Perioada:

04.10.2021 - 05.10.2021

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Casa Teutsch

Adresa:

Str. Mitropoliei nr. 30
    
Mail icon E-mail

Pentru a marca cea de-a 300-a aniversare a nașterii baronului, talentatul artist prezintă câteva dintre construcțiile și modelele sale 3D, precum și o serie de colaje, într-o expoziție a Muzeului Bisericii Evanghelice C.A. din România, situat în Casa Teutsch.

Directorul muzeului și curatorul expoziției, doamna Heidrun König, scrie despre geneza și conținutul noii expoziții speciale:

Sculptorul de renume internațional Peter Jacobi se ocupă de multă vreme de forme de cultură a memoriei: în urmă cu câțiva ani a creat și în România repere ale artei sale memoriale. De mai bine de treizeci de ani el s-a ocupat și de proiectarea unui memorial pentru Samuel von Brukenthal


Unele dintre proiectele sale mai vechi, pavilioanele memoriale, au fost deja prezentate publicului în anii precedenți: artistul a imaginat pentru mai multe situri compoziții abstracte – care în același timp sunt forme tradiționale ale culturii memoriale – uneori în combinație cu figuri și obiecte simbolice.

Expoziția cuprinde și contribuția artistului la concursul de la începutul anului 2021, pentru realizarea unei statui a lui Samuel von Brukenthal în fața Palatului Brukenthal în Piața Mare din Sibiu.


Expoziția jubiliară i-a oferit artistului ocazia de a aborda personalitatea lui Brukenthal în noi forme de cultură comemorativă. Colajele lui Jacobi se bazează pe cultura vizuală contemporană: astfel, colajul nu este doar tehnică, ci și mijloc stilistic al unei narațiuni imagistice. Printre acestea pot fi identificate repere biografice, momente din viața lui Brukenthal, dar cu mare libertate artistică se amestecă printre ele și imagini liber asociate cu viața lui Brukenthal, preluate din mass-media.


Caracterul fragmentar al acestui demers artistic este împrumutat din percepția actuală a existenței. Această asociere ludică cu imaginile vieții lui Brukenthal vrea să se refere la colajul propriei noastre vieți și să trezească noi impulsuri de viață. (HK)

sursa text: comunicat de presă 

 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne