antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Anul 1919 în colecții sibiene

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul Asociațiunii ASTRA, corp A

Perioada:

01.12.2019 - 31.12.2019

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Biblioteca Județeană ASTRA

Adresa:

str. George Barițiu, nr.5

Tel. fix:

+40 269 210551
    
Mail icon E-mail

Cu prilejul Zilei Naționale a Românei, Biblioteca Județeană ASTRA vă invită la vernisajul expoziției „Anul 1919 în colecții sibiene”. Evenimentul va avea loc la Muzeul Asociațiunii din sediul bibliotecii (corp A) și reunește cele mai valoroase documente istorice (foi volante, piese iconografice, carte curentă, publicații seriale) aflate în patrimoniul a trei instituții sibiene de prestigiu: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Arhivele Naționale ale României, Serviciul Județean Sibiu.

Vizitatorii vor descoperi documente referitoare la aplicarea unor reguli de ordin economic, social și militar, impuse de noile autorități în perioada de după Marea Uniri: restricții de circulație,pedepsirea celor care sabotau funcționarea liniilor de comunicație (telefon, telegraf), a instalațiilor industriale, stabilirea programului de funcționare a spațiilor comerciale, limitarea consumului de băuturi alcoolice, interzicerea declanșării grevelor funcționarilor publici și a lucrătorilor din industria minieră, instaurarea cenzurii, etc.

De asemenea, vor fi expuse copii ale unor elemente din corespondența lui Alexandru Vaida – Voevod, aflat la Conferința de Pace de la Paris (1919), cu Iuliu Maniu, documente provenind din colecțiile Arhivelor Naționale ale României, Serviciul Județean Sibiu.

 

Alte informații

Expoziția „Anul 1919 în colecții sibiene” va putea fi vizitată timp de un an de zile, conform programului de funcționare al Bibliotecii ASTRA (str. George Barițiu, nr.5), de luni până vineri în intervalul orar 8-16.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne