antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Traseul de contur Glăjărie - Valea Doamnei - Bâlea Cascadă - Glăjărie

Drumeție

Localitate:

Cârțișoara - Glăjărie
    
Mail icon E-mail

Traseu

Glăjărie – Șaua Pleșcioarei – Vf. Mierea – Valea Doamnei – Bâlea Cascadă – Glăjărie

 

Traseul este destinat prioritar celor care, aflați la Glăjărie, doresc să cunoască și să vadă cele mai expresive forme de relief ale acestui masiv emblematic al Carpaților.

Intrarea în traseu este semnalată de o săgeată indicatoare aflată pe DN7C (Transfăgărășan), înainte de prima curbă “ac de păr” de la Glăjărie. De aici traversați râul pe potecă, urmați apoi spre stînga un drum de exploatare forestieră și ajungeți în urcuș ușor, în aproximativ 30 de minute, în Șaua Pleșcioarei. Apoi vă îndreptați spre sud pe poteca marcată, ascendent prin pădure până în Vf. Mierea - 1598 m. Sunt circa 3 ½ h de la intrarea în traseu. Privind spre sud, în stânga muchiei pe care vă aflați, se desprinde o vedere panoramică asupra Culmii și spectaculoasei Văi a Doamnei, iar spre est asupra Văii Laita.

Coborâți din vârf, urmărind atent semnele marcajului, până în talvegul văii unde triunghiul roșu pe care ați venit intersectează poteca marcată în cruce roșie (intersecția cu traseul traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac, prin Valea Doamnei). De aici vă îndreptați spre nord-est și treceți Muchia Bâlii, urmând marcajul de cruce roșie până în Valea Bâlii. Coborâți apoi din creastă serpentinele repezi ale potecii până întâlniți marcajul triunghi albastru – care urcă (sud, dreapta) spre lacul Bâlea – și coboarâți (nord, stânga) în maxim 10 minute la Cabana Bâlea Cascadă.

După un scurt popas urmați marcajul triunghi albastru, în aval de cabană – pe marginea șoselei, și ajungeți la Piatra Albă în cca 2 km. Un pilon cu săgeată indică aici traseul care parcurge frumoasa pădure de foioase până în locul de pornire de la Glăjărie.

Punct de plecare:

Glăjărie

Punct de sosire:

Glăjărie

Timp estimat:

7 – 7 ½ h

Altitudini:

Vf. Mierea - 1598 m

Grad de dificultate:

mediu

Marcaj:

triunghi roșu, cruce roșie, triunghi albastru

Sezonalitate:

Primavara, vara, toamna

Servicii şi activităţi:

Cazare la Cabana Paltinu și la Cabana Bâlea Cascadă.

Informații utile

Informațiile despre traseu sunt preluate din broșura "Trasee turistice, Comuna Cârțișoara, Județul Sibiu" (realizată de către Primăria Comunei Cîrțișoara in colaborare cu Editura CONSTANT în cadrul proiectului cu același nume, din fonduri europene nerambursabile).

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne