antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Bâlea

Zonă montană
zona-balea-r

Localitate:

Bâlea
    
Mail icon E-mail

La doar 80 km de oraşul Sibiu, în Munţii Făgăraş, se află una din cele mai grandioase zone montane din Carpaţii Româneşti, zona Bâlea-Capra.

Şi nu doar zona în sine este superbă ci şi drumul până acolo. Accesul se face pe şoseaua Transfăgărăşan, într-un peisaj ce-ţi taie respiraţia prin maiestuozitatea sa.

Înconjurată de culmi montane semeţe ce depăşesc 2400 m, zona Bâlea este perfectă pentru a porni în diverse drumeţii montane în munţii Făgăraş. De aici se poate ajunge pe Vf. Moldoveanu (cel mai înalt vârf montan din România–2544 m), Vf. Negoiu (2535 m), Vf. Vânătoarea lui Buteanu (2507 m), şi multe altele. Atenţie totuşi amatorilor de drumeţii montane, echipamentul este obligatoriu, deoarece clima şi dificultatea traseelor sunt mereu înşelătoare!

De asemenea, această zonă cuprinde lacul şi Golul Alpin Bâlea, rezervaţie naturală, un sit excepţional prin diversitatea florei şi faunei. Astfel, alături de echipamentul montan şi aparatul foto e obligatoriu! În luna iunie, verdele jnepenişului, covorul purpuriu al bujorului de munte şi petele de zăpadă vor fi subiectul unor vederi divine. Nu vă uitaţi aparatele nici în drumeţii, alături de spectaculozitatea peisajului veţi putea surprinde capre negre, cerbi carpatini, marmote, vulpi, ulii, acvile sau chiar ursoaice cu pui.

Zona Bâlea este străbătută de râul Bâlea ce formează o pitorească cascadă. Iarna, datorită stratului gros de zăpadă, de la cascada Bâlea (1234 m altitudine) la lacul Bâlea (2034 m altitudine) se poate ajunge doar cu telecabina - călătoria va fi una, cu siguranţă, de neuitat!

Pentru iubitorii de distracţie şi agrement zona oferă mai multe opţiuni. Vara, oferta este diversificată: drumeţii, alpinism, ciclism, zbor cu parapanta, pescuit, vânătoare sportivă, bungee-jumping, parc de aventură. Iarna, în schimb, Bâlea este locul ideal pentru adepţii schiului extrem, helischi-ului, snowboarding-ului sau alpinismului.

Un inedit al zonei este faimosul hotel de gheaţă şi biserica de gheaţă, construite în fiecare iarnă pe lacul Bâlea. Tot aici se amenjează un patinoar în aer liber şi un snow park. Pentru cazare nu vă faceţi griji, sunt suficiente locuri la cabanele din zonă.

Descoperă zona prin filmul realizat de Octavian Isăilă, pe 360Tourist.ro.

Pret:

Tarife telecabină Bâlea Cascadă - Bâlea Lac

                  Traseu                      Preţ, lei/pers.            
Urcare Bâlea Cascadă - Bâlea Lac            30
Coborâre Bâlea Lac  - Bâlea Cascadă 30
Urcare (copii până în 12 ani) Bâlea Cascadă - Bâlea Lac 15
Coborâre (copii până în 12 ani)        Bâlea Lac  - Bâlea Cascadă 15
Bagaje de mână Bagaj mare 10
Bagaje de mână Bagaj mic 5

Lungimea traseului telecabinei este de 3700 m. Aceasta funcţionează zilnic între orele 09.00-17.00.
Telecabina funcţionează cu minimum 10 persoane.

Informații utile

Salvamont Bâlea Lac: 0269/216477, 0732/140144

Serviciul Regional de Prognoză Meteo Sibiu: 0269/235145

Știați că…?

Stratul de zăpadă la Bâlea persistă 200 de zile pe an, grosimea maximă înregistrată fiind de 4 m?

Munţii Făgăraş mai sunt numiţi şi Alpii Transilvaniei, deoarece reprezintă cel mai mare masiv muntos din România cu o lungime de 70 km, lăţime de 40 km, şi o suprafaţă de 3000 km2?

Altitudine: 2036m.
Coordonate GPS: 45.60 N, 24.61 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne