antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Biserica fortificată de la Cisnădioara

Biserică fortificată

Localitate:

Cisnădioara

websiteE-mail

Adresa:

nr. 221

Tel. mobil:

+4 0726 877 782
    
Mail icon E-mail

În partea a doua a secolului XII a fost construită o bazilică romanică. La începutul secolului XIII, bazilica a intrat în posesia regelui Andrei al II-lea pentru ca, mai târziu, să fie donată abaţiei cisterciene de la Cârţa.

Biserica este compusă din trei nave şi e înconjurată de un zid de incintă care se desfăşoară de-a lungul platoului dealului Mihail (de aici îi provine şi numele în germană al localităţii - Michelsberg - Dealul lui Mihai). Ceea ce diferenţiază biserica de altele de acest fel din Transilvania este faptul că nu a suferit multe modificări ulterioare. Aceasta a fost întărită cu trei turnuri: turnul de poartă în sud, un turn în faţa portalului de vest şi un turn la est, cu 5 m în afara zidului de incintă.

Înălţimea zidurilor era de 4-6 m, o particularitate fiind cele 8 deschideri în formă de uşă sub drumul de strajă. Acestea aveau uşi de stejar şi puteau fi blocate din interior; pe aici erau aruncaţi bolovanii asupra celor ce încercau să atace cetatea. O parte din aceşti bolovani se găsesc şi azi în interiorul cetăţii.

Biserica adăposeşte în interior pietrele funerare ale soldaţilor decedaţi în aceste zone în timpul Primului Război Mondial.

Facilităţi:

checkbox Informații turistice

checkbox Punct de belvedere

checkbox Parcare autovehicul

checkbox Toaletă

checkbox Parcare autocar

Program:

10:00-18:00

Limbi vorbite:

română, germană
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne