antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Hetschumpetsch

Din cămara mamei
    
Mail icon E-mail

Gemul de măceşe sau hetschumpetsch a fost produs iniţial de saşii care locuiau în zona Sibiului. Pentru prepararea gemului propriu-zis este nevoie de o pastă de măceşe obţinută prin separarea fructelor de seminţe şi ulterior fierberea lor. Pasta rezultată se trece prin sită şi se fierbe apoi cu zahăr după gust. Întinsă pe o felie mare de pâine cu cartofi, cu unt de casă sau smântână este o minunăţie!

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne