antet ajts
 • biking Catalin Georgescu
 • Casa albastra_Blue house
 • ciconia ciconia
 • Colinele Transilvaniei c Charles Sainsbury Plaice
 • Hosman c Iulian Astilean
 • Marginimea Sibiului c Daniel Secarescu
 • Muzeul ASTRA
 • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
 • Teracota Medias c Stefan Vartolomei
 • Transfagarasan c Iulian Astilean

Festivalul internaţional de folclor „Cântecele Munţilor”

Târguri şi festivaluri - Artele spectacolului
c-cjcpct-sibiu-r

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Piaţa Mare

Perioada:

31.07.2020 - 02.08.2020

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

CJCPCT „Cindrelul - Junii Sibiului”

Adresa:

Str. Tudor Arghezi, nr. 13

Tel. fix:

+4 0269 210 945
    
Mail icon E-mail

 

Ansamblul Folcloric Profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului" și invitații lor prezintă frumusețea folclorului la Sibiu

Bogăția și diversitatea culturii tradiționale sunt sărbătorite anual la Sibiu la Festivalul „Cântecelor Munţilor”. Cel mai vechi și amplu festival folcloric al județului aduce în prim-plan spectacole în aer liber, seri tradiționale cu specific gastronomic, spectacole în spații neconvenționale, parada portului popular, workshop-uri de dans.  

vineri 31 iulie, „La Sibiu, în Piața Mare, târg de n-are asemănare” 

Prima parte a spectacolului recreează atmosfera târgurilor de altădată din Piaţa Mare a Sibiului, aşa că în spatele tarabelor se vor aşeza negustori din Lipsca, Istanbul ori Franţa, cu „mătăsuri fine franţuzeşti şi catifea de calitate”, „butoaie, din lemnul cel mai bun, de fag” și cojoace mari. În cea de-a doua parte, imaginea târgului baroc este contrapunctată de cea a Sibiului contemporan, când în Piaţa Mare își dau întâlnire diferite popoare, prin intermediul evenimentelor culturale şi turiştilor. Dansul ardelenesc de câmpie, corăgheasca specifică moldovenilor, căluşerul ardelenesc, brâul de la Răşinari, poloneza şi gavota– sunt câteva dintre momentele coregrafice prezentate de Ansamblurile „Junii Sibiului” și „Ceata Junilor”. Regia și coregrafia spectacolului sunt semnate de Theodor Vasilescu și Silvia Macrea.

Sâmbătă și duminică seara, ritmurile românești se împletesc cu cele specifice altor popoare, pe scena festivalului fiind prezente ansamblurile „Jepun Bali” – folclor indonezian, „Kazacioc” – folclor ucrainean, „Baladele Deltei”– folclor turcesc, „Banatul”- folclor sârbesc, „Mureșul”- Secția Maghiară, cu folclor maghiar, „Plaiurile Pojorâtei”, Taraful „Obcina” – folclor românesc, „Cindrelul-Junii Sibiului” și „Ceata Junilor” – cu folclor românesc și momente muzical-coregrafice din patrimoniul cultural universal. Finalul festivalului va fi marcat de un recital extraordinar dedicat de Cornelia Rednic și Formația „Pindu” folclorului aromânesc.
Spectacolele din Piața Mare sunt prezentate de vedeta TVR Iuliana Tudor.

Evenimente speciale în Muzeul din Dumbrava Sibiului
„Cântecele Munților” răsună în spațiul de poveste al Muzeului Civilizației Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului: aici sunt programate 6 ateliere de dans popular, un spectacol folcloric și un eveniment special ce îmbină savoarea vinului de Cricova cu savoarea tradiției Junilor Sibiului. Cricova, perla vinificației moldave, și Junii Sibiului, cel mai vechi ansamblu din România, se întâlnesc într-o manifestare complexă ce îmbină bogăția vinului cu frumusețea cântecelor și dansurilor populare; evenimentul are loc joi 30 iulie, ora 18, la Târgul de țară.
Ansamblul de Jocuri „Kazacioc”, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Pojorâtei”, Călin Brăteanu și Taraful „Obcina” evoluează în Muzeul ASTRA, sâmbătă 1 august, ora 11, la Târgul de țară, promovând diversitatea culturală a Bucovinei. Accesul la spectacolele de la Târgul de țară se face în limita a 200 de persoane.

Ateliere de dans
În cadrul atelierelor găzduite de gospodăriile din muzeu, artiști profesioniști vor face demonstrații de dansuri populare din Mărginimea Sibiului, Moldova, Bihor și Țara Moților, Oltenia, Bucovina, Dobrogea. Accesul la atelierele de dans se face pe bază de programare telefonică, la numărul 0745/588003, în limita a 20 persoane/atelier.


Text oferit de CJCPCT Cindrelul- Junii Sibiu

Respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19
Festivalul „Cântecele Munților” este organizat cu avizul DSP Sibiu, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.
Astfel, pentru spectacolele programate în Piața Mare din Sibiu Vineri 31 iulie, Sâmbătă 1 august și Duminică 2 august, începând cu ora 19.00, se vor implementa următoarele măsuri:
- Perimetrul de desfășurare a festivalului va fi delimitat cu garduri de protecție, iar scaunele pentru spectatori vor fi amplasate la o distanță de 2 metri. Locurile disponibile sunt limitate.
- Accesul publicului la spectacole se va face numai pe bază de invitație. Invitațiile, distribuite în regim gratuit, se vor ridica nominal de la Sala Transilvania, luni 27 iulie, marți 28 iulie, și miercuri 29 iulie 2020, între orele 16.00-19.00, cu respectarea tuturor normelor privind distanțarea socială.
- Invitațiile vor fi însoțite de Declarația pe propria răspundere pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu COVID-19, ce trebuie completată de fiecare spectator și predată organizatorilor la momentul accesului în perimetrul festivalului.
- Accesul publicului la spectacole se face între orele 17.30-18.45, pe 4 intrări delimitate în Piața Mare din Sibiu: Intrarea A (Punct de reper Primăria Municipiului Sibiu), Intrarea B (Punct de reper Muzeul Național Brukenthal - Casa Albastră), Intrarea C (Punct de reper str. Nicolae Bălcescu), Intrarea D (Punct de reper str. Gen. Magheru).
- Pentru a evita aglomerația, accesul se va face pe Intrarea menționată în invitația predată fiecărui spectator.
- La punctul de Intrare, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată, sau accesul celor care au temperatura mai mare de 37,3°C.
- Fiecare spectator va primi o brățară de acces, valabilă pentru seara respectivă.
- Prin participare, spectatorii își asumă responsabilitatea că vor urma îndrumările organizatorilor pentru a se putea bucura de festival în deplină siguranță.
- Purtarea măștii este obligatorie.
- Distanțarea socială este obligatorie.
- Dezinfectarea mâinilor în spațiile special amenajate este obligatorie.

 • accomodation
 • food
 • club and pub
 • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne