antet ajts
 • Spring in Sibiu
 • O destinatie pentru toate gusturile
 • Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019
 • Biertan _ Louise Tanase
 • Conacul Apafi Malancrav
 • Creasta Fagarasilor
 • Drumetii montane
 • Green friday in the Old Town of Sibiu
 • Sibiu fairies _ Balett
 • Welcome to ASTRA Museum

Noutăţi

28 mai 2018

Lumea copilăriei în județul Sibiu

Lumea copilăriei în județul Sibiu

Poarta de sud a Transilvaniei se deschide larg pentru a întâmpina jocurile copilăriei. Târg de jucării, ateliere pentru copii, spectacole, concursuri, premii, gastronomie și multe, multe bucurii în județul Sibiu. Intrați în lumea fascinantă a copilăriei alături de cei mici. Iată propunerile noastre: după căteva ore de escaladă în parcul de aventură Arka Park din Păltiniș, copiii și toată familia pot combina relaxarea și distracția în lacurile sărate de la Ocna Sibiului. Ascultați poveștile spuse de actori și păpuși la Teatrul de copii și tineret GONG sau înscrieți-vă la o plimbare cu barca sau hidrobicicleta Zoo Sibiu sau consultați agenda evenimentelor pentru minivacanța din 1-3 iunie 2018 și alegeți locul și activitatea preferată:


18 mai 2018

Tarom va lansa în 15 iulie ruta Sibiu-Stuttgart, cu trei zboruri săptămânale

Tarom va lansa în 15 iulie ruta Sibiu-Stuttgart, cu trei zboruri săptămânale

Începând cu 15 iulie 2018, Tarom va lansa ruta Sibiu-Stuttgart, cu trei zboruri săptămânale - miercurea, vinerea şi duminica, arată un comunicat transmis de Aeroportul Internațional Sibiu

Plecarea din Sibiu se va face la ora 9.25, iar sosirea în Stuttgart va fi la 11.25, iar pentru retur ora decolării din Stuttgart va fi 17.20 cu aterizare la Sibiu la ora 19.20.

Potrivit companiei aeriene, pasagerii zborurilor Tarom beneficiază de transport gratuit al bagajului de cală în limita maximă de 23 kg (1 bagaj pentru Clasa Economy) +10 kg bagaj de mână, check-in gratuit în aeroport, la kiosk, online şi pe mobil şi catering la bord, însoţit de răcoritoare şi ceai sau cafea.

În prezent, pe Aeroportul Internaţional Sibiu, Compania Tarom operează zboruri directe spre München, cu şase frecvenţe pe săptămână, de luni până sâmbătă. 


08 mai 2018

Cursă directă Sibiu – Tel Aviv, din 14 iulie

Cursă directă Sibiu – Tel Aviv, din 14 iulie

Compania Wizz Air va opera, din 14 iulie, pe ruta Sibiu – Tel Aviv, două curse săptămânale, în zilele de marţi şi sâmbătă, aceasta fiind prima destinaţie din afara Europei disponibilă de pe Aeroportul Sibiu.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Sibiu, odată cu introducerea acestei rute, Aeroportul Sibiu va avea conexiuni directe cu 14 destinaţii din nouă ţări.

Cursa va fi operată de către compania Wizz Air. Pasagerii care doresc să descopere această destinație își pot rezerva deja biletele pe wizzair.com, începând cu prețul de 129 RON.

 


07 mai 2018

Calendarul evenimentelor „Descoperă sufletul Transilvaniei 2018”

Calendarul evenimentelor „Descoperă sufletul Transilvaniei 2018”

Proiectul „Descoperă sufletul Transilvaniei”, care promovează turismul cultural în bisericile medievale și fortificate ale sașilor din Transilvania, a demarat anul acesta din 1 aprilie și se va încheia în 31 octombrie 2018.

Din cele 160 de biserici medievale și fortificate aflate în patrimoniul Bisericii Evanghelice C.A. din România, doar o parte sunt deschise turismului. Cele mai importante 50 însă sunt cuprinse în circuitul TRANSILVANIA CARD. Astfel, turiștii vor putea vizita toate bisericile UNESCO de pe teritoriul județului Sibiu (Valea Viilor, Biertan), bisericile medievale, precum și altele de importanță turistică, cum ar fi Cisnădioara, Cârța sau Mălâncrav.

Față de anul trecut, în circuitul touristic din județul Sibiu a fost introdusă o biserică nouă: biserca fortificată din Alma Vii, refuncționalizată în anii trecuți de un proiect al Mihai Eminescu Trust.

Proiectul de dezvoltare al turismului cultural DESCOPERĂ SUFLETUL TRANSILVANIEI are obiectivul de a prezenta bisericile fortificate nu doar ca edificii arhitercturale de patrimoniu, ci și ca lăcașuri ale spiritualității locale și universale.

Pașaport de vacanță

„Descoperă sufletul Transilvaniei” organizează turismul cultural în bisericile fortificate din anul 2013, acest lucru realizându-l mai ales prin pașaportul de vacanță TRANSILVANIA CARD. În 2017 aproape 1.500 vizitatori au folosit Transilvania Card.

TRANSILVANIA CARD este completat de o hartă detaliată a zonei, cu datele necesare vizitării obiectivelor (programe de deschidere, contacte, servicii, atracții).

Calendarul cultural al evenimentelor „Descoperă sufletul Transilvaniei” 2018

Și anul acesta există calendarul cultural pentru zona bisericilor fortificate, care centralizează evenimentele deschise publicului larg. Până în prezent, sunt planificate peste 200 de evenimente, cum ar fi concerte, serbări, expoziții,  festivaluri și seminarii. Printre cele mai importante evenimente din zona Sibiului sunt întâlnirea anuală a sașilor la Mediaș (22.09) și startul turneului mondial ”AEON OZ” din cetatea Cisnădioara (21-23.06). O altă noutate o prezintă concertele itinerante sub motoul ”Musik im Grenzland – Muzică la graniță”.

 


22 februarie 2018

Regiunea Sibiu participă la Târgul de Turism al României cu un stand unic

Regiunea Sibiu participă la Târgul de Turism al României cu un stand unic

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 va fi tema centrală a participării regiunii Sibiului la Târgul de Turism al României, care va avea loc la Romexpo București în perioada 22 – 25 februarie. Prin efortul financiar al Consiliului Județean Sibiu, al Primăriei Sibiu și al Primăriei Mediaș și cu ajutorul logistic al echipei Muzeului ASTRA, standul Sibiului măsoară 146 de metri pătrați și va fi amenajat pentru demonstrații de live cooking cu zonă de gătit și gradene pentru public, dar și cu spații destinate informării și discuțiilor cu vizitatorii.

Pe durata celor patru zile ale Târgului, alături de oferta destinației turistice Sibiu, publicul va putea urmări în stand 13 animații culinare pregătire de bucătari și producători locali din județul Sibiu, urmate de degustări ale produselor pregătite. Două dintre animații vor fi realizate de o echipă de studenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu. Sesiunile de live-cooking vor prezenta alternativ rețetele tradiționale reinterpretate și rețete tradiționale consacrate, iar preparatele culinare vor fi însoțite și de degustări de bere și vin produse în regiunea Sibiului.

Vizitatorii în standul Sibiului vor avea ocazia să deguste cârnații de Mangalița, plăcinta cu urdă numită popular “vărzar”, balmoș, jintiță, tocană de oaie, păstrăv, ciolan afumat cu fasole dar și o “zeamă de 3 minute”, pregătită mai demult de țărani, consistentă și ușor de gătit.

Demonstrațiile de live cooking sunt programate în fiecare zi de târg, după cum urmează:

 - Joi, 22 februarie: la orele 11, 13,14, 16 și 17
 - Vineri, 23 februarie: la orele 11, 13, 15 și 16
 - Sâmbătă, 24 februarie: la orele 11, 13 și 16
 - Duminică, 25 februarie: la orele 11 și 14

Echipa formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, ai Primăriei Municipiului Sibiu, ai Muzeului ASTRA Sibiu și ai Asociației Județene de Turism Sibiu vor oferi celor interesați informații despre Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, dar și despre ofertele și obiectivele turistice din regiunea Sibiului. 

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție pe adresa presedinte@sibiu-turism.ro.

Echipa Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este organizat de un consorțiu local alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.


08 ianuarie 2018

Aeroportul Internațional Sibiu va opera cinci destinații noi, începând din luna iunie

Aeroportul Internațional Sibiu va opera cinci destinații noi, începând din luna iunie

Din iunie 2018, Aeroportul Internațional din Sibiu va oferi noi oportunități de călătorie, prin operarea directă a cinci rute noi spre Bruxelles Charleroi (Belgia), Paris Beauvais (Franța), Copenhaga (Danemarca), Basel (Elveția) și Frankfurt Hahn (Germania). Astfel, rețeaua de rute oferită de aeroportul sibian se va extinde în acest an la 14 destinații din 9 țări, asigurând astfel conexiunea Sibiului cu importante orașe din Europa.

Noile rute vor fi operate de către compania aeriană Wizz Air după cum urmează:

Paris – luni, miercuri, vineri

Bruxelles Charleroi – marți, joi, sâmbătă

Frankfurt Hahn – luni, vineri

Basel – joi, duminică

Copenhaga – luni, miercuri, vineri

Totodată, vor crește frecvențele pe patru rute existente. Londra va fi operată zilnic, Memmingen va crește de la 2 la 5 frecvențe pe săptămână, Dortmund de la 3 la 5 pe săptămână și Nürnberg de la 3 la 4 frecvențe pe săptămână, potrivit unui comunicat de presă al Aeroportului Internațional Sibiu.

În anul 2017 Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat 533.306 de pasageri, ceea ce înseamnă o creștere de peste 36% a traficului aerian comercial de pasageri, față de anul 2016, când au fost înregistrați în total 390.417 de pasageri. În topul celor mai populare destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu în anul 2017 s-au situat München, Londra, Stuttgart, urmate de Dortmund, Nürnberg, Madrid, Viena, Memmingen și Milano.

În topul celor mai populare destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu în anul 2017 s-au situat München, Londra, Stuttgart, urmate de Dortmund, Nürnberg, Madrid, Viena, Memmingen și Milano.


05 ianuarie 2018

2018 - Anul European al Patrimoniului Cultural

2018 - Anul European al Patrimoniului Cultural
 
2018 este Anul European al Patrimoniului Cultural: o celebrare a diversității și a bogăției patrimoniului fiecăreia dintre națiunile europene. Primul an al patrimoniului european are drept scop să aducă în centrul atenției istoria și valorile europene, da și să întărească sentimentul unei identități europene, se arată într-un comunicat al Consiliului European.
Au fost stabilite şi principalele obiective ale acestei iniţiative: promovarea diversității culturale, a dialogului intercultural și a coeziunii sociale; sublinierea contribuției economice a patrimoniului în sectoarele creative și culturale, precum și la dezvoltarea locală și regională; reliefarea rolului patrimoniului cultural în relațiile externe ale Uniunii, inclusiv sub aspectul prevenirii conflictelor, al reconcilierii post-conflict și al refacerii elementelor distruse ale patrimoniului cultural. Proiectul va dispune de un buget de 8 milioane de euro.

Anul patrimoniului cultural 2018 va fi o oportunitate de a evidenția importanța culturii europene, dar și de a vedea ce trebuie făcut în privința conservării, digitizării, infrastructurii, cercetării și dezvoltării de competențe, pentru a numi doar câteva dintre domeniile sprijinite prin programe europene, precum Europa Creativă.
Comisia Europeană a transmis primul pachet informativ referitor la câteva evenimente relevante care vor avea loc în 2018 și oportunități de implicare a operatorilor culturali, inclusiv prin participarea la proiecte de cercetare în domeniul patrimoniului.
Evenimente de marcare a Anului European al Patrimoniului Cultural vor avea loc, în lunile ianuarie și februarie 2018, la Hamburg, Sofia, Leeuwarden (Olanda), Madrid, Viena, Vilnius (Lituania).

În perioada 18-24 iunie 2018, se va desfășura la Berlin un summit dedicat patrimoniului cultural european, eveniment la care vor participa reprezentanți ai instituțiilor europene, ai statelor membre și organizațiilor societății civile. Anul european al patrimoniului cultural oferă un număr de oportunități pentru activitățile și proiectele operatorilor culturali.

 • accomodation
 • food
 • club and pub
 • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Mic dejun sibian | aplicație pentru structurile de primire turistică


CHRISTA

Anul Patrimoniului European