antet ajts
 • biking Catalin Georgescu
 • Casa albastra_Blue house
 • ciconia ciconia
 • Colinele Transilvaniei c Charles Sainsbury Plaice
 • Hosman c Iulian Astilean
 • Marginimea Sibiului c Daniel Secarescu
 • Muzeul ASTRA
 • Teracota Medias c Stefan Vartolomei
 • Transfagarasan c Iulian Astilean

Noutăţi

27 mai 2020

Covid-19 și măsuri pentru turism

Covid-19 și măsuri pentru turism

Cum ne pregătim pentru primirea oaspeților?

 

I. Care sunt reglementările naționale în perioada stării de alertă? 
(Hotărârea nr. 394/2020)

1/ Măsuri privind deplasarea, organizarea de evenimente, alimentația publică, din 1 iunie

HOTĂRÂRE nr. 26 din 28.05.2020 privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata stării de alertă (28.05.2020

Descărcare

Extras:

Art. 2 Începând cu data de 1 iunie, este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la
distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție și respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Art. 3 Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricțiile/interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane.

Art. 6 Începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din 3 familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri și
președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor,
emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

2/ Măsuri pentru unități de alimentație publică

Ordin comun Ministerul Sănătății și ANSVA privind aprobarea normei care stabilește măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe perioada stării de alertă în unitățile de alimentație publică (25.05.2020)
Descarcă

3/ Măsuri pentru structuri de cazare

Ordin comun Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului De Afaceri nr. 97/832/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul economiei, pe durata stării de alertă (16.05.2020)
Anexa 3, recomandări privind funcționarea structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare

4/ Registrul național al produselor biocide, Ministerul sănătății

Descărcare listă

 

II. Informații de la parteneri locali

Traficul comercial de pe Aeroportul Internațional Sibiu este suspendat până în 16 iunie 2020;
www.sibiuairport.ro

Muzeul ASTRA (www.muzeulastra.ro), Muzeul Național Brukenthal (Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie și Muzeul de Istorie Naturală) și Grădina Zoologică sunt deschise publicului și au luat măsurile de siguranță sanitară pentru a asigura o experiență de calitate și sigură;


20 mai 2020

SOS Turismul românesc

SOS Turismul românesc

18 organizații din turism am format Alianța pentru turism pentru ca împreună să găsim cele mai bune soluții de traversare a crizei sanitare globale, care a stopat aproape 100% turismul, și de a propune măsuri pentru organizarea și relansarea activităților turistice. 

Propunerile de măsuri au fost prezentate în data de 08 mai secretarilor de stat din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri / Ministerul Muncii și Protecției Sociale/ Ministerul Sănătății/ Ministerul Finanțelor Publice.

Descărcați SOS Turismul românesc - Soluții de Organizare și Susținere a Turismului Românesc

 

 

 

 


10 aprilie 2020

FITS rămâne alături de public, în cadrul ediției speciale online „Puterea de a crede / Empowered”

FITS rămâne alături de public, în cadrul ediției speciale online „Puterea de a crede / Empowered”

În contextul pandemiei de COVID-19, organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu au luat decizia reprogramării pentru anul 2021 a celor peste 500 de evenimente care ar fi trebuit să aibă loc la Sibiu anul acesta. Din dorința de a rămâne alături de public, chiar și în aceste vremuri dificile, în perioada 12 – 21 iunie 2020 va fi organizată o ediție specială FITS #online „Puterea de a crede / Empowered”, ce va fi difuzată integral online, pe canalele festivalului (Facebook, YouTube, website).

Programul Ediției Speciale FITS #online „Puterea de a crede / Empowered” va fi anunțat în data de 27 mai 2020.


19 ianuarie 2020

Campania de promovare a destinației turistice județul Sibiu pe piețele externe 2020

Campania de promovare a destinației turistice județul Sibiu pe piețele externe 2020

La început de an, Asociația Județeană de Turism Sibiu (AJTS) promovează, alături de membrii și partenerii săi, mozaicul de atracții al regiunii ce oferă nenumărate motive pentru a o vizita în anul 2020.


18 ianuarie 2020

Sibiul, nominalizat pentru titlul de cea mai bună destinaţie turistică europeană în 2020

Sibiul, nominalizat pentru titlul de cea mai bună destinaţie turistică europeană în 2020

Sibiul a fost nominalizat să concureze în acest an pentru cea mai bună destinaţie turistică europeană.

Nominalizarea Sibiului a fost făcută de către organizatorii competiţiei „20 European Best Destinations”, o asociaţie europeană cu sediul la Bruxelles care are ca scop promovarea culturii şi turismului în Europa. Asociaţia European Best Destinations colaborează din anul 2009 cu peste 300 de birouri turistice europene şi este partener al reţelei EDEN (European Destinations of Excellence Network), potrivit Primăriei Municipiului Sibiu.


 • accomodation
 • food
 • club and pub
 • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne