antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Gogoşile Lolelor

Plăcinte aburinde
    
Mail icon E-mail

Pentru delicioasele gogoşi avem nevoie de 1 kg făină, 400 ml lapte, 3 ouă, 4 gălbenuşuri, 60 g zahăr, 60 g drojdie, 15 linguri unt topit, 1 linguriţă rasă de sare.

Ingredientele se amestecă până se obţine un aluat moale. Aluatul se lasă ½ oră la dospit într-un loc călduros, apoi se întinde cam de grosimea degetului mare. Cu un obiect rotund (pahar) se scot formele de gogoaşă. Aceste forme se mai lasă încă 15 minute la dospit, apoi se frig în ulei fierbinte. Gogoşile trebuie să aibă de jur împrejur un inel alb. La sfărşit gogoşile sunt presărate cu zahăr pudră. După tradiţie, lolele împart gogoşi trecătorilor în timpul paradei lor.

 

Informații utile

Cele mai bune gogși ale lolelor sunt cele servite de acestea cu ocazia sărbătorii Fuga lolelor

Fuga lolelor este organizată de Breasla lolelor în fiecare ultimă duminică din ianuarie pe Valea Hârtibaciului la Agnita. 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne