antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Casa Moşului

Pensiune

Localitate:

Cârţişoara

websiteE-mail

websiteWebsite

Adresa:

Str. Gheţii, nr. 395, 557075

Tel. mobil:

+40745939248
    
Mail icon E-mail

Casa Moșului s-a deschis în vara lui 2008. A fost construită într-un sat vechi și plin de povești, Cârțișoara, de unde celebrul călător-țăran, Badea Cârțan, a plecat să vadă lumea asta mare.
E făcută din lemn și piatră de-ale locului și e decorată cu obiecte vechi adunate de pe văile Făgărașului.
Casa Moșului nu e mare, pentru că noi primim oaspeți, nu turiști. Și pentru că Moșul, gospodar cu păr alb, trebuie să aibă mare grijă de oricine îi trece pragul.

Avem cinci camere mari și luminoase, cu podele lucioase și paturi moi, numai bune de odihnă și leneveală. În ele se ajunge urcând o scară de bușteni din pădurile Făgărașului.În sufragerie, adesea mocnește focul în șemineu și e-ntinsă o masă mare și bogată, cu cele mai gustoase mâncăruri, gătite de tanti Mariana.

Vă așteptăm cu o grădină înflorită, de primăvara devreme până toamna târziu. O grădină în care te poți lungi seara la vorbă sau la grătare ori pur și simplu poți sta în leagăn și asculta greierii. Iarna, găzduim, fără nici un fel de taxă, oricât de mulți oameni de zăpadă în curtea noastră primitoare.


Suntem o casă ca acasă, așa că oaspeții nu citesc un meniu și nu comandă ca la un restaurant. Tanti Mariana, bucătăreasa noastră minune, își face meniul zilnic, în funcție de ingredientele cele mai proaspete și mai bune pe care le găsește în Cârțișoara sau în satele vecine. Unii ar spune că asta seamănă cu ce fac restaurantele sofisticate ale lumii. Noi spunem că așa, cei care ajung la noi, învață bogăția culinară a zonei Făgărașului. O întreagă comunitate contribuie la masa din Casa Moșului. Ghita ne aduce dimineața lapte de bivoliță. Baciul Rică ne trimite brânză de burduf, proaspătă sau maturată, ori telemea de la stâna lui de munte de pe Valea Bâlii, unde oile pasc printre bujori de munte și romanițe. Păstrăvul e proaspăt pescuit din păstrăvăria din sat. Ierburile vin din grădini de țară. Carnea, fie ea de pui, vițel, porc sau oaie nu seamănă deloc cu cea de la supermarket. Fructele din livezile noastre ajung gem pentru micul dejun, iar albinele din stupii noștri fac cea mai dulce miere din lume. Pe încercate!

Despre tanti Mariana se spune, pe bună dreptate, că e regina sarmalelor, deși unii călători au încoronat-o deja ca regina tocăniței de berbecuț ori vițel. Dar dacă nu i-ați gustat ciorbele ori chiftelele, caltaboșul ori păstrăvii la grătar, cârnații de porc ori prăjitura cu mere, ar trebui să vă grăbiți spre Cârțișoara să o faceți.


Coordonate GPS
Lat: 45.724510947774256
Long: 24.570860354986586

Camere

Tip camere
Single 0
Double 4
Triple 1
Total camere 5
Total locuri 11
Preţ camere/noapte
Single 0
Double 165
Triple 225

Locuri în restaurant:

11

Pret:

La Casa Mosului va putem servi masa si dupa cum urmeaza. Mic dejun 20 lei / pers, cina 35lei / pers. (3 feluri), Cina 25lei / pers. (2 feluri) Se gateste intotdeauna proaspat si doar pentru oaspetii din pensiune. Marea majoritate a produselor sunt de casa si sunt din zona noastra.

Mod de plată:

cash, transfer bancar, POS

Facilităţi unitate

checkbox Deschis 24h

checkbox Informare turistică

checkbox Foișor

checkbox Living

checkbox Frigider

checkbox Parcare auto

checkbox Grădină

checkbox Parcare de biciclete

checkbox Grătar

checkbox Șemineu

checkbox Încălzire centrală

checkbox Terasă

Facilităţi camere

checkbox Camere nefumători

checkbox TV cablu

checkbox Internet

checkbox Uscător de păr

Activităţi

checkbox Biciclete

checkbox Pescuit

Alte facilități

Cum sunt visele, când în zare, pe fereastră, te veghează culmile munților Făgăraș? Dulci ca în copilărie.

Cum sunt visele, când te cuprinde o plapumă ușoară din puf de gâscă? Senine ca în casa unor bunici.

Cum sunt visele, când pervazul de lemn se căptușește cu zăpadă perfect albă iarna sau cu flori de măr primăvara?

Vesele și sprințare ca ale omului fără griji. Avem doua camere mari, cu paturi duble, cu mobilă de lemn în stil rustic, cu balcon, de unde se pot admira cei mai înalți și fermecători munți ai României: Făgăraș.

*Toate camerele au: incalzire, Wi-Fi si flat screen TV, baie proprie cu uscator par si sapun/sampon incluse

Alte activități

La Cârțișoara sunteți în inima țării, chiar lângă Transfăgărășan, “cea mai frumoasă șosea din lume” după cum au numit-o realizatorii emisiunii Top Gear. Dar locurile noastre dragi n-au nevoie de mașină pentru a fi explorate. Călătorii noștri pot închiria biciclete sau pot călări cai antrenați special pentru a se descurca și cu călăreții mai puțin experimentați. De la Cârțișoara puteți porni în drumeții montane cu piciorul sau vă puteți plimba pe ulițele pietruite cu o trăsură din alte veacuri. Avem și locuri minunate pentru pescari, dar și patrimoniu cultural care așteaptă să fie descoperit. Din momentul în care se așterne prima zăpadă, vă așteptăm cu schiurile sau snowboardul să ne încercați pârtiile. Nu uitați acasă săniuța, Cârțișoara e plină de derdelușuri ca-n poveștile copilăriei.


Descriere obiective zonă

Transfăgărășanul e vedeta zonei noastre. Leagă Țara Românească de Transilvania din 1974. Serpentinele lui vestite urcă până la 2.000 de metri, altitudine la care, adesea, coboară norii. Natura e minunată, dar minunată aici a fost și măiestria omului: drumul are mai multe tunele și viaducte decât orice alt drum al României. Punctul final al călătoriei este Bâlea Lac. Să nu vă mirați deloc dacă pe șosea, în zilele cu scurte ploi de vară, veți vedea în zare, peste stânci, curcubeul.



Lacul Bâlea e cocoțat la peste 2.000 de metri în munte și la el se poate ajunge de la cabana Bâlea Cascada, în sezonul rece, cu telecabina. E cel mai popular lac al Făgărașului, mai ales că aici găsiți iarna și un hotel de gheață.
Pentru cei mai aventuroși, mai sus în munte se află un alt lac glaciar: Capra. Are o adâncime de 11 metri, e de un albastru de neuitat și e înconjurat de vârfuri ascuțite. Și Lacul Podagru atrage curioși, mai ales că e știut că în apele lui înoată păstrăvi. E-un ochi mic de apă într-o vale, creat prin topirea unui ghețar și acum alimentat de izvoare de munte.


Cascada Bâlea cade pe stâncă 60 de metri. Sus, e doar un firicel de apă, care se înmulțește pe măsură ce se prelinge pe rocă. O puteți admira și din telecabină, mergând spre lac, și de la poalele ei.



Mănăstirea Cârța e o călătorie în timp, până în 1202. O ruină romantică, cu ziduri ondulate și-un turn impresionant sunt mărturie că aici a fost o abație cisterciană. Lângă mărturiile din Evul Mediu este și o capelă mai recentă, unde comunitatea evanghelică din zonă încă mai ține slujbe.



Muzeul Sătesc „Badea Cârţan” e chiar în sat la noi, în Cârțișoara. De aici a plecat spre lumea largă cel mai original și îndrăzneț călător român: țăranul Gheorghe Cârțan. A ajuns, îmbrăcat în costumul lui popular, până la Roma, la Columna lui Traian. A văzut Spania, Franța, Belgia, Elveția, Germania și s-a aventurat până la Ierusalim. A cărat sute de mii de cărți românești din Țările Române în Transilvania austro-ungară, în folosul elevilor și dascălilor de aici. În muzeul închinat lui îl veți vedea în poze, cu sumanul pe umeri și cu desaga în spinare, gata să descopere cât de frumoasă e lumea în care trăim.


Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus este acel loc în care se aude liniștea. E înconjurată de păduri de brad și asupra ei veghează duhul marelui duhovnic Teofil Părăian. “Mănăstirea e tinda raiului”, zicea poetic părintele despre locul în care și-a petrecut o mare parte din viață.




Palatul Brukental din Avrig e o poveste cu aer vienez. Vara vă puteți bucura de peisajul îngrijit al grădinilor amenajate întocmai ca acelea ale palatelor austriece. Un firicel de apă trece printre copacii seculari, iarba îmbracă mici denivelări care separă zone de vegetație diferite. Călătorii se pot opri în Oranjeria domeniului, acum renovată, pentru o masă cu stil sau, măcar, un pahar de limonadă.

Program:

Check-in:  ora 14:00
Check-out:  ora 12:00

Limbi vorbite:

romana, engleza, germana

Știați că…?

Pensiunea Casa Moşului a fost nominalizată pensiunea anului 2012 în cadrul celui mai prestigios eveniment din industria ospitalităţii şi a turismului din România: Hotel Tourism & Leisure Investment Conference, Bucureşti.

Pensiunea Casa Moşului a fost nominalizata pensiunea anului 2013 în cadrul Hotel Tourism & Leisure Investment Conference, Bucureşti

Pensiunea Casa Moşului a fost nominalizata pensiunea anului 2014 în cadrul Hotel Tourism & Leisure Investment Conference, Bucureşti

REZERVĂ

Cerere de rezervare

Casa Moşului


From:  
Until:  
Număr de persoane:  

Date de contact:

Prenume:  
Nume:  
Adresa:  
Localitatea:  
Țara:  
Telefon:  
E-mail:    
Mesaj:  
Cod de securitate:

Aceasta este o solicitare de rezervare şi nu o rezervare fermă. Solicitarea dumnevoastră este transmisă direct în căsuţa de e-mail a operatorului turistic. Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu nu intermediază şi nu garantează rezervarea efectivă. Ca urmare a completării şi trimiterii cererii de mai sus, veţi primi confirmarea rezervării prin e-mail sau telefonic.

Altitudine: 503m.
Coordonate GPS: 45.72 N, 24.57 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne