antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Cinefidel

Spectacole şi expoziţii - Film

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Teatrul Gong

Perioada:

13.04.2014 16:00 - 20:00

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Institutului European pentru Itinerare Culturale, Lectoratul Francez din Sibiu şi Teatrul Gong

Tel. mobil:

0740 045 916
    
Mail icon E-mail

Începând cu 28 februarie 2014, iubitorii de filme de artă vor avea din nou parte de un loc special, unde vor putea viziona cele mai noi producţii ale cinematografiei europene şi nu numai. Cinefidel este un proiect al Institutului European pentru Itinerare Culturale, Lectoratul Francez din Sibiu şi Teatrul Gong.

Al treilea sezon de Cinefidel continuă duminică 13 aprilie 2014 la ora 16:00 cu un film documentar de referinţă în regia lui Lucy Walker, câştigător la Berlin si Sundance – Waste Land. Vik Muniz, filmul reuşeşte mult mai mult de atât. Departe de a fi un film care militează pentru protecţia mediului, documentarul reuşeşte tocmai asta: să-ţi deschidă ochii şi să-ţi arate că nu tot ce arunci la gunoi este cu adevărat gunoi, în timp ce îl urmăreşte pe Vik lucrând la noul lui proiect foto în cea mai mare groapă de gunoi din lume.

De la ora 18:00 va fi proiectat filmului Des hommes et des dieux / Oameni şi Zei, în regia lui Xavier Beauvois. O mănăstire în munţi, în Africa de Nord, în 1990. Opt călugări creştini francezi trăiesc în bună înţelegere, alături de fraţii lor musulmani. Când o echipă de muncitori este masacrată de un grup fundamentalist islamist, frica se năpusteşte asupra întregii regiuni. Armata le oferă protecţie, însă călugării refuză. Poate ar fi bine să părăsească mănăstirea. În ciuda ameninţării care creşte din ce în ce mai repede, ei înţeleg că trebuie să rămână aici, orice ar fi. Filmul are la bază povestea călugărilor cistercieni din Tibhirine, în Algeria, din 1993, până la răpirea lor din 1996.

Prețul biletelor este de 5 lei. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0740045916.

* comunicat de presă Cinefidel

Pret:

5 ron

Altitudine: 418m.
Coordonate GPS: 45.79 N, 24.14 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne