antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Think Colour

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie

Perioada:

20.04.2018 - 17.06.2018

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Muzeul Național Brukenthal

Adresa:

Piața Mare nr. 4-5

Tel. fix:

0269 217 691
    
Mail icon E-mail

Proiectul „Think Colour” propune publicului o expoziție experiment, în care tehnici precum origami sau ebru, alături de structurile secvențiale de pictură pe pânză, aduc în atenția vizitatorilor abordări recente, alternative în arta contemporană, cu un potențial decorativ ce așteaptă să fie (re)descoperit. Echipa artistică a proiectului este alcătuită din Cristina Fău și Celestina Albișor, restauratori pictură de șevalet în cadrul Laboratoarelor de Restaurare ale Muzeului Național Brukenthal, susținute de fotografia documentară a Gabrielei Cuzepan Bebeșelea, muzeograf la Muzeul de Istorie Naturală din cadrul aceleiași instituții. 

Cu o tradiție veche, ebru, marmorarea hârtiei sau tehnica picturii pe apă, a început să fie folosită în mediile artistice contemporane în ultimele două decade, fiind recent experimentată de Cristina Fău în monotipii unice, cu o cromatică vie și compoziții spectaculoase. Tot în zona experimentală se regăsesc lucrările realizate de ea în tehnica origami – obiect și instalație, produse artistice de atitudine, în care o foaie simplă de hârtie devine un mediu creativ determinat de  precizie, inovație și, nu în cele din urmă, de complexe valențe introspective.

Atrasă de estetica genului abstract, Celestina Albișor propune o serie de lucrări de pictură ce reprezintă o dublă provocare artist – privitor, stimulând imaginația și dialogul percepțiilor. Cu o predilecție pentru structurile de tip triptic sau diptic, aflate în tendințele decorative din ultimii ani, Celestina redescoperă această influență, considerând importantă provocarea de a realiza picturi de sine stătătoare care, alăturate, pot constitui secvențe dintr-o structură complexă.

Pasionată de portrete, fotografie documentară și culinară (food photography), Gabriela Cuzepan-Bebeșelea se află în permanentă căutare a subiectelor inedite, fiind încântată să realizeze fotografiile de atelier pentru proiectul „Think Colour”.

Vă invităm să redescoperiți lumea profesională a Muzeului Brukenthal în oglindirea sa creativă, plină de imaginație, prin proiectul „Think Colour”, un argument în plus pentru a percepe posibilitățile multiple și libertatea oferită de lumea iubitorilor artei.

*Text oferit de curatorul Alexandra Gălăbuț

 

 

Altitudine: 431m.
Coordonate GPS: 45.79 N, 24.11 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne