antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Plantele aromatice – tradiție culinară și sănătate

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul de Istorie Naturală, Sala Multimedia

Perioada:

01.01.2020 - 01.04.2020

Organizator:

Muzeul Național Brukenthal
    
Mail icon E-mail

 

Plantele cu mirosuri atrăgătoare au fost printre primele recoltate de om şi utilizate în tratarea unor boli dar și pentru condimentarea hranei. Se poate spune că utilizarea plantelor aromatice urcă pe firul timpurilor până în cele mai îndepărtate epoci ale istoriei. Cu toate acestea, uleiurile volatile conținute au fost utilizate sub diferite denumiri: mirodenii, arome, parfumuri și condimente. Astăzi ramura terapiei naturiste care utilizează ca remediu plantele aromatice se numește – Aromaterapie și este folosită pentru vindecarea unor afecțiuni digestive, respiratorii, cardiace, nevrotice sau reumatismale.

Primele ierbarii conțineau plante aromatice utilizate de farmaciști pentru a le ușura munca de recunoaștere a plantelor, utile în prepararea diverselor remedii. Pe lîngă ierbarii, farmaciștii aveau în trusele lor și recipiente, flacoane cu diverse părți de plante pe care le foloseau în compoziția medicamentelor.

O mică parte a acestor colecții provenite din herbariul Muzeului de Istorie Naturală dar și din colecția de flacoane a Muzeului de Istoria Farmaciei stau martor timpului scurs de la începuturile preparării remediilor naturiste.

*Text oferit de curatorii Dr. Ghizela Vonica și Ana-Maria Păpureanu

 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne