antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Pictori sibieni și invitați în cadrul FITS 2019

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Galeria UAP Sibiu

Perioada:

15.06.2019 - 31.07.2019

websiteWebsite

Organizator:

UAPR filiala Sibiu, Teatrul Național Radu Stanca și Muzeul Național Brukenthal

Adresa:

Piața Mare, nr. 4-5

Tel. fix:

0269 217 691
    
Mail icon E-mail

Capacitatea artelor vizuale de a însoți, susține și potența actul cultural teatral a asigurat durabilitatea colaborărilor dintre TNRS, MNB și UAP și a fixat un loc bine conturat al expozițiilor artiștilor profesioniști din Sibiu și din țară, în cadrul FITS.

FITS 2019, inclusiv această expoziție, se desfășoară sub semnul bucuriei de A DĂRUI. Este un exercițiu care formează deprinderea de a renunța, fie și puțin, la sine în favoarea celui de alături. Orgolioși și impunători – de cele mai multe ori –, artiștii, indiferent de domeniul în care creează, nu-și pot împlini menirea fără să fie generoși. Căci a dărui –, a renunța la ceva din tine, a transmite idei și emoții desprinse din adâncul ființei – se cheamă fiecare act de creație care se împlinește doar împărtășit cu spectatorul.

În urma selecției juriului, pe simezele expoziției se vor etala lucrări de pictură, grafică, sculptură, sticlă și textile ale câtorva dintre artiștii reprezentativi ai filialelor amintite. Printre prezențele consacrate, îi amintim pe Constantin Ilea, Marius David, Radu Aftenie, Stefan Orth, Gheorghe Dican, Ioan Tămâian, Eugen Dornescu, Dan Frăticiu, Ioan Cândea etc., din generația tânără dar deja afirmată Raluca Oros, Crina Oprean, Florin Viorel, Andrei Nagy, Daniela Bădilă etc. Contribuția celor mai noi membri ai Uniunii de artiști din Sibiu: Ioan Muntean, Ilie Mitrea și Andrei Popa diversifică și nuanțează spectacolul expozițional pe care vi-l propunem.

Într-o multitudine de opțiuni plastice, fiecare lucrare în parte aflată pe simeza actualei expoziții și, totodată, relațiile de armonie, reflectare, înfruntare, potențare, care se stabilesc între piese creează o imagine complexă ce conține câteva dintre coordonatele mişcărilor, atitudinilor, tendinţelor artistice contemporane atât de diverse și dinamice.

*Text oferit de curatorul Dr. Iulia Mesea

Alte informații

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2019

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne