antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Păsările Cerului

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul de Istorie Naturală, Sala Multimedia

Perioada:

26.01.2019 - 03.02.2019

websiteE-mail

websiteWebsite

Adresa:

Str. Cetății nr. 1

Tel. fix:

0269 217 691
    
Mail icon E-mail

Expoziția „Păsările Cerului” este dedicată fotografilor Marian Huc și Mircea Radu Achim și conține o parte dintre imaginile cu păsări surprinse de ei de-a lungul timpului. Se va observa în fotografii legătura strânsă între ei, dar și pasiunea și iubirea pentru păsări. Au avut grijă să construiască adăposturi acestor înaripate în Parcul Natural Dumbrava Sibiului, cu siguranță și în alte locuri pe care doar păsările le mai știu. Mereu atenți la această lume colorată și plină de detalii frumoase, au reușit să ne lase imagini minunate cu păsările cerului, pe care sunteți invitați să le admirați.
Pe Marian Huc, biolog fiind, natura și viețuitoarele l-au entuziasmat în mod deosebit. De peste 10 ani în călătoriile lui prin țară, a început să observe natura în special păsările. De aici și până la a uita noțiunea timpului petrecut la pândă pentru un cadru reușit, a fost doar un pas. De-a lungul timpului a ajuns să captureze, într-o mulțime de cadre, numeroase specii de păsări. Pentru că este un limbaj universal care poate fi înțeles de oricine, fotografia l-a ajutat pe Marian să cunoască oameni și să descopere lucruri noi.
Mircea Radu Achim a simțit încă de mic pasiunea pentru animale și natură în atlasul de biologie, iar ulterior pasiunea pentru fotografia de păsări. Nu se rezuma doar la fotografierea lor, ci învăța și cum să le recunoască și ce comportament au pentru a se putea apropia cât mai mult de ele. A fotografiat peste 300 de specii de păsări din țara noastră, iar pasiunea s-a transformat în urmărirea celor mai rare dintre acestea sau a celor care erau în tranzit pe la noi. A fost cel care a pus bazele organizatiei SOR Sibiu, care este o parte din Societatea Ornitologică Română, și prin acest mod a reușit să unească iubitorii de natură și fotografie, întreprinzând diverse acțiuni împreună, în beneficiul păsărilor din zonă.

*Text oferit de curatorul Cristian Bîscă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne