antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Martori și victime, Iași 1941

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Casa Artelor, Piața Mică

Perioada:

27.01.2018 - 15.03.2018

Organizator:

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Muzeul ASTRA
    
Mail icon E-mail

Muzeul ASTRA vernisează sâmbătă, 27 ianuarie 2018, ora 17.30, la Casa Artelor, Piața Mică nr. 21, expoziția „Martori și victime, Iași 1941”.

Expoziția este organizată cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului de către Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Muzeul ASTRA. Invitatul special va fi domnul Iancu Țucarman, supraviețuitor și martor direct al holocaustului îndreptat împotriva comunității evreiești. La vernisare vor fi prezenți reprezentanți ai Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, șef adjunct de misiune la Ambasada Israel, doamna Tania Berg Rafaeli, ofițerul politic de la Ambasada SUA, domnul David Schlaefer, ambasadorul Germaniei, domnul Cord Meier-Klodt, membrii ai comunități evreiești din România și domnul Paul Cotârleț, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale.

,,În noiembrie 2005, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite stabilea ca 27 ianuarie, data la care în 1945 armata sovietică a eliberat lagărul Auschwitz-Birkenau, să devină ziua memoriei pentru victimele Holocaustului. Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului reprezintă astfel, simbolul reculegerii omenirii în amintirea exterminării celor 6 milioane de evrei, peste 300 mii de romi şi alte victime nevinovate ale barbariei Germaniei naziste, a aliaţilor sau colaboratorilor lor, cum e cazul României. Expoziția este una de tip foto-documentar și exprimă prin 30 de panouri ilustrative tragedia Pogromului de la Iași și arătând publicului evenimentele care au avut loc în momente cheie din iunie 1941: masacrul din oraș și trenurile morții: primul Iași - Podu Iloaiei și cel de-al doilea Iași-Târgu Frumos. De asemenea, sunt prezentate și procesele criminalilor de război - este vorba despre acuzații de crime contra evreilor în timpul Pogromului de la Iași 1941 la procesul lor“, a declarat Adrian Alexe, muzeograf Muzeul ASTRA.

Martori și victime, Iași 1941 va putea fi vizitată până în data de 15 martie 2018. 

Altitudine: 422m.
Coordonate GPS: 45.79 N, 24.15 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne