antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Hoinăreli/Flâneries

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Curtea interioară Muzeul Național Brukenthal

Perioada:

23.04.2019 15:00 - 17:00

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Muzeul Național Brukenthal

Adresa:

Piaţa Mare nr 4 -5

Tel. fix:

0269 217691

Fax:

0269 211545
    
Mail icon E-mail

Este deja incontestabil faptul că arta în general și arta fotografică în special este și va rămâne, probabil, multă vreme, cel mai direct și accesibil limbaj prin care persoanele diferitelor naționalități, rase și culturi comunică între ei. Pe simezele saloanelor de fotografie, a muzeelor sau galeriilor se interferează viziuni, concepte, idei și tehnici de exprimare de o mare diversitate. Ele oferă privitorului, pe lângă momente de emoție și bucurie estetică și o imagine de ansamblu a varietății caleidoscopice a temelor și subiectelor vieții de zi cu zi, a vieții orașului, zonei etc.
Curatorul expoziției, dr. Alexandru Constantin Chituță, șef secție Educație, Marketing și Comunicare din cadrul Muzeului Național Brukenthal a decalarat: ”În ”hoinăreala” sa prin lume, francezul și totodată românul Louis Guermont s-a stabilit, în agidația pregătirii programului 2007 Sibiu Capitală Culturală Europeană, în orașul Sibiu. Datorită deschiderii sale, a devotamentului și a profesionalismului său, Louis a intrat ușor în sfera artistică și culturală a oamenilor și a evenimentelor ce parcă nu mai contenesc să se oprească. Datorită caracterului său deschis dar și a muncii sale realizate cu dăruire și profesionalism și-a făcut la Sibiu, într-un timp scurt, mulți amici și prieteni.
Fotografiile sale ne arată un alt mod de a privi orașul și o altă oglindă de a ne privi pe noi înșine. Ele vor fi dovezi, iar peste ani și ani și vor grăi despre lucrurile întâmplate pe aceste meleaguri.
Este o bucurie și o onoare ca în cadrul Sezonului  România – Franța să putem să organizăm în Muzeul Național Brukenthal expoziția Hoinăreli a fotografului Louis Guermont, și sperăm ca aceasta să aducă clipe de bucurie și răsfăț cultural tuturor sibienilor și vizitatorilor”.

Alte informații

Acest eveniment are loc în cadrul Sezonului România-Franța

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne