antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Centenarul femeilor din arta românească

Spectacole şi expoziţii - Artă

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul de Artă Contemporană

Perioada:

08.11.2017 - 28.02.2018

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Muzeul Național Brukenthal

Adresa:

Str. Tribunei nr. 6

Tel. fix:

+40 0269 250 431
    
Mail icon E-mail

Expoziția: Centenarul femeilor din arta românească
Locul de desfășurare: Muzeul de Artă Contemporană, Strada Tribunei nr. 6
Durata: 8.11.2017-28.02.2018
Vernisaj: Miercuri, 8 noiembrie, orele 14:00 
Curatori: Cosmin Nasui și Robert Strebeli

Expoziția „Centenarul femeilor din arta românească” de la Muzeul Național Brukenthal este realizată în cadrul proiectului „Invitați la Muzeul de Artă Contemporană” și face parte din agenda culturală Bicentenar Brukenthal 2017. De asemenea, expoziția marchează și lansarea programului național al Centenarului Marii Uniri.
„Fenomenele culturale și artistice au cunoscut încă de la începutul secolului XX o largă participare artistică nu doar din partea bărbaților, ci și a femeilor. Absența remarcării și creditării rolului acestora a întârziat aproape mai bine de un secol, din pricina societăților patriarhale cu o puternică influență machistă. Recuperarea istorică a prezențelor feminine și a rolului lor a depășit faza activistă a feminismului și încearcă restabilirea firească a unor echilibre sociale și culturale de o mare importanță istorică.” (Cosmin Nasui, curator și istoric de artă)
„Expoziția își propune să prezinte strategia Muzeului de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal în documentarea creației artistice a zilelor noastre. De asemenea, cu acest prilej se dorește deschiderea unor noi căi de colaborare și crearea unei platforme de cercetare pentru colecțiile de artă contemporană și proiecția dezvoltării lor în viitor.” (Robert Ștrebeli, curator al Muzeului de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal)
Bazată pe un demers de cercetare expoziția „Centenarul femeilor din arta românească” este alcătuită din lucrări de artă originale, artefacte, memorabilia, cataloage, arhivă digitală, o serie de infografice care prezintă sub-temele cercetării și două proiecții video: una care cuprinde o generoasă selecție de interviuri video cu artiste contemporane și o alta care derulează o amplă arhivă de imagini cu opere de artă realizate de artiste femei în perioada centenarului. 

Text oferit de curatorii expoziţiei:Cosmin Nasui și Robert Strebeli

Altitudine: 409m.
Coordonate GPS: 45.81 N, 24.12 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne