antet ajts
 • Spring in Sibiu
 • O destinatie pentru toate gusturile
 • Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019
 • Biertan _ Louise Tanase
 • Conacul Apafi Malancrav
 • Creasta Fagarasilor
 • Drumetii montane
 • Green friday in the Old Town of Sibiu
 • Sibiu fairies _ Balett
 • Welcome to ASTRA Museum

Shopping made in Sibiu

tamaian-glass tamaian-glass-2 tamaian-glass-1 gama-1 gama-m-2 atelier-c-gabriela-cuzepan-1 atelier-c-gabriela-cuzepan-2 mondex-2 donna-4 lytos-1 lytos-3 tapel-3 m-art-1 email-1 email-2 vitrometan-3 vitrometan-1 m-art-3 muzeu-sibiel -c-adela-dadu clopuri-din-marginimea-sibiului
    
Mail icon E-mail


Ion Art Glass

În magazinul de prezentare „Tămâian Glass” veți păși într-o adevărată galerie de artă unde exponatele sunt forme decorative din sticlă, obiecte de uz, bijuterii speciale sau trofee, care au prins viață în atelierul meșterului sticlar Tămâian Ion. 

Maestrul ridică meseria la rang de artă în mini-fabrica deschisă spre vizitare. Aici o adevărată magie este creată de sticla incandescentă de culoarea mierii, de rigurozitatea mişcării meşterilor în jurul cuptorului şi de atenţia cu care se finisează şi se decorează obiectele din sticlă. Situat nu întâmplător pe vechiul drum al manufacturilor de sticlă din Transilvania, la intrare în Țara Oltului, acest atelier duce mai departe tradiţia lucrării sticlei prin suflare la ţeavă şi decorare manuală.

   

Șelimbăr, Sibiu, str. Stadionului, nr. 13, DN1
Tel./Fax. +40 269 560 443, +40 269 560 212
E-mail: office@tamaian-art-glass.ro
www.tamaian-art-glass.ro

GAMA, Îmbrăcăminte pentru succes

GAMA este fabrica cu tradiție în confecționarea ținutelor bărbătești. Confecția de cămăși și cravate elegante face ca firma să concureze la poziția liderului de piață în România. În magazinul de desfacere deschis în centrul istoric al municipiului Sibiu veți găsi o gamă variată de ținute business, casual şi pentru ocazii speciale, costume, pantaloni, cămăși, cravate și accesorii marca „fabricat în Sibiu”.

Înființată în anul 1991, societatea GAMA produce și comercializează confecții pentru bărbați și femei, îmbunătățindu-și permanent tehnologiile de fabricație și calitatea produselor. La început un simplu atelier manufacturier, firma a cunoscut o dezvoltare constantă şi se bucură de aprecierea clienţilor.

 

Sibiu, str. Zidului, nr.7
Tel. +40 269 212536, Fax. +40 269 212 125
Program: luni-vineri: 09.30 – 19.30, sâmbătă: 9.00-14.00
E-mail: gama@gamasibiu.ro
www.gamasibiu.ro

Diana-Ribana, Fashion Sibiu

„E mai ușor să te dezbraci decât să te îmbraci” este sloganul tinerei designer vestimentar din Sibiu care inspirată de anotimp, de locul în care trăiește și de personalitatea clientului, poate făuri o ținută unică, plină de creativitate. În atelierul decupat din file de poveste veți găsi accesorii și obiecte de vestimentație potrivite oricărui stil.

Ținutele originale realizate din materiale neconvenționale au fost prezentate publicului cu ocazia unor prezentări de modă precum Beauty Cycle (2011), Pure Madness (2010) sau Festivalul Internațional de Teatru (2010). Diana-Ribana s-a făcut cunoscută și prin colaborări cu fotografi renumiți și prin implicarea în evenimente de marcă ale Sibiului precum Huet Urban și Biciclete cochete.

 

Sibiu, str, Târgu Peștelui, nr. 3
Tel. 0747 020 878
Vizită la cerere
www.fashion.diana-ribana.ro

Mondex, lumea la picioarele tale

Zilnic mii de oameni poartă ciorapi și șosete marca Mondex. Azi, societatea a devenit un adevărat brand al ciorapilor, dar și al produselor de lenjerie din bumbac 100%. Produse variate se găsesc în cele 71 de magazine deschise în toată România.

Mondex provine din fosta întreprindere sibiană „7 Noiembrie" care, la rândul ei, a fost fondată în 1927 sub numele de "AREKA", societate pe acţiuni aparţinând elveţianului Adolf Reiser. Societatea a produs ciorapi din fire de mătase naturală, apoi fire de mătase acetat pentru ca, odată cu realizarea primelor fire sintetice în Europa, acestea să fie introduse în fabricaţie. După privatizarea din 1995 societatea a ținut pasul cu retehnologizarea pentru ca în prezent să ofere cea mai variată gamă de ciorapi și șosete din România.

 

Sibiu, str. Malului, nr. 5A
Tel. +40 269 222 915, Fax. +40 269 22 557
office@mondex.ro
www.mondex.ro

Donna, încălțăminte elegantă din piele naturală

O pereche de pantofi de calitate marca Donna, confecționată din piele naturală, rămâne o frumoasă amintire a trecerii prin Sibiu. Doamnele vor aprecia colecţiile în vogă.

Încălțămintea de damă din piele naturală urmează trendul designului italian marca „Rizzoli” și este produsă la fabrica Rasital din Sibiu începând cu anul 1996. Produsele sunt în permanență adaptate la exigențele trendurilor de sezon.

 

Donna Sibiu
Sibiu, str. Calea Dumbrăvii, nr. 58
Tel: 0747 133 338
Sibiu, str. Mihai Viteazu, nr. 2
Tel 0747 133 339
Program: luni-vineri: 11.00- 20.00
Sâmbătă: 10.00-14.00
www.magazineledonna.ro


Bocanci și ghete Lytos

Show-roomul Lytos este paradisul iubitorilor de activități sportive. Indiferent de sex, vârstă sau preferințe estetice aici veți găsi pantofii de trekking, bocancii de hiking, cizmele de vânătoare sau de echitaţie ideale.

Mărcile Mondeox și Lytos utilizate sunt binecunoscute pentru fabricarea de încălțăminte militară. Firma și-a căștigat reputația datorită produselor comode și deosebit de rezistente. În magazinul de desfacere de pe DN1 Sibiu-Cristian veți găsi cea mai variată gamă de produse sosite direct din producție la un preț avantajos.

         

Sibiu – Cristian, DN1, km 322+280
Tel. +40 730 509 123
Program: luni-vineri 10.00 – 18.00,
sâmbătă 10.00 – 15.00
E-mail: vallesport@lytos.ro
www.lytos.ro 

Articole de marochinărie, Tapel Sibiu

Tapel Sibiu este societata specializată în producția articolelor de echitație, accesorii pentru vânătoare, șerpare, genți și alte produse din piele. Magazinul este cu siguranță unul pentru cei mai rafinaţi clienţi.

Înființată în anul 2004, Tapel Sibiu este o societate cu capital privat românesc care își desfășoară activitatea în domeniul articolelor de echitaţie și marochinărie. Renumele internațional se datorează profesionalismului și seriozității echipei, dar și capacității de adaptare la cerințele clienților. Pielea naturală provenită de la ateliere cu tradiție în tăbăcărie ridică societate Tapel Sibiu la rang de breaslă sibiană. 

 Categories / Ce-facem / Shopping / Tamaian-Glass / Tapel-3.jpgCategories / Ce-facem / Shopping / Tamaian-Glass / Tapel-4.jpg

Sibiu, str. Cugir, nr.1
Tel: +40 269 234 851, Fax. +40 269 234 851
Program: luni- vineri
www.tapel-sibiu.ro


MʹArt, mobiler pictat tradițional

Tradiția devine atemporală când vine vorba de mobilierul pictat MʹArt din Sibiu. În magazinul atelierului se găsesc cutii pentru bijuterii și rame pentru fotografii, jucării și leagăne pentru copii, noptiere și cufere, toate personalizate, pictate manual cu motive tradiționale din zona Transilvaniei.

Colectivul de „meșteri” lucrează împreună din primăvara anului 2003 dedicându-și talentul și măiestria păstrării tradiției. Coordonatorul echipei, meșterul Mircea Ungureanu, este adesea invitat să prezinte arta decorării mobilierului la târguri din țară și de peste hotare. La cerere, se organizează ateliere practice de pictură pe lemn.

Categories / Ce-facem / Shopping / Tamaian-Glass / M-Art-1.jpg  Categories / Ce-facem / Shopping / Tamaian-Glass / M-Art-3.jpg

Sibiu, str. Turnului, nr. 7
Tel. +40 (0)722 883 602
E-mail: contact@mobilapictata.ro
www.mobilapictata.ro


Vase emailate, Mediaș

Un obiect folositor pentru fiecare casă poate fi un vas de email produs la prima fabrică de acest gen din România, S.C. Emailul S.A din Mediaş. În magazinul de prezentare puteți alege din cele 600 de modele de culori și forme diferite.

Fabrica produce vase emailate, vase cu strat antiaderent la interior (teflonate) și firme emailate din anul 1991. S.C. Emailul S.A. este urmașa „Uzinelor de Modelat și Emailare Westen” înființată la 14 decembrie 1921; în anul 1948 devine uzina „Emailul roșu”. De-a lungul timpului societatea a rămas cea mai mare producătoare de produse de profil, produsele sale fiind comercializate în magazinele Metro, Cora, Carrefour și Auchan.

Categories / Ce-facem / Shopping / Tamaian-Glass / Email-1.jpg  Categories / Ce-facem / Shopping / Tamaian-Glass / Email-2.jpg

Mediaș, str. Carpați, nr. 19
Tel. +40 269 843 330
Program: luni-vineri 8.00-16.00
E-mail: emailul@birotec.ro
www.birotec.ro

Vitrometan Mediaş

La Mediaş, unde breasla sticlarilor a existat din secolul XVI, veţi găsi o gamă largă de articole din cristal şi din sticlă handmade, în magazinul de prezentare al renumitei fabrici Vitrometan -  cea care a produs primul cristal din România.

Fabrica a fost fondată în anul 1922 pentru a continua tradiția istorică în manufactura sticlei din Transilvania. De-a lungul timpului a fost premiată cu brevete de invenție pentru procedura obținerii opalului, a stratificării sticlei, pentru producerea de ornamente de cristal și candelabre.

Categories / Ce-facem / Shopping / Tamaian-Glass / Vitrometan-1.jpg  Categories / Ce-facem / Shopping / Tamaian-Glass / Vitrometan-3.jpg

Mediaș, str. Șoseaua Sibiului, nr. 31-33
Tel. +40 269 841 692, Fax. +40 269 839 111
Program: luni-vineri: 9.00 – 17.00
e-mail: office@vitrometan.ro
www.vitrometan.ro 

Icoane pe sticlă, Sibiel

 

Un obiect specific Transilvaniei, delicat și plin de spiritualitate, este icoana pictată pe sticlă. La Muzeul de icoane pe sticlă „Zosim Oancea” din Sibiel veţi descoperi cea mai importantă colecţie de icoane şi veţi cunoaşte particularităţile şcolilor de pictură pe sticlă.

Muzeul de icoane pe sticlă înfiinţat de preotul Zosim Oancea (1911-2005) este printre puţinele din lume dedicat acestei teme. Înfiinţarea lui în anii comunismului îl transformă într-o adevărată minune. Colecţia începe să fie constituită din anul 1969 prin donaţii ale sătenilor. În prezent s-a ajuns la un număr de peste 600 de exponate valoroase care acoperă toate zonele de producere şi răspândire a icoanelor pe sticlă: şcoala de la Nicula şi nordul Transilvaniei, Valea Mureşului şi zona Făgăraşului şi Braşovului,Valea Sebeşului, Mărginimea Sibiului. La cerere, se organizează demonstrații și ateliere de pictură pe sticlă.

Sibiel, str. Bisericii, nr. 329
Tel.: +4 0269 552 536
Program:
Toamna şi iarna: 7-13.30, 14.00-19.00
Primǎvara şi vara: 8-13.30, 14.00-20.00
www.sibiel.net

Mirela Moldor
tel: +4 0748 210 888
E-mail: contact@mirela-moldor.ro
www.mirela-moldor.ro 


Clopuri din Mărginime, Săliște

La atelierul lui Radu Ilieș din Sălişte se continuă tradiţia realizării, prin tehnici tradiţionale, a pălăriei de oier – clopul. Confecţionat din fetru, cu boruri mici, clopul este o piesă vestimentară reper pentru oierii mărgineni.

Locuitorii regiunii s-au ocupat cu păstoritul şi, pentru că „drumurile oilor sunt drumuri de negoţˮ, în secolul XIX s-a dezvoltat comerţul. Meșteșugari și comercianți din Transilvania, Oltenia și Muntenia veneau la târgurile generale de la Săliște, tradiţie păstrată până în zilele noastre. Urmaşii acestor meșteșugari au dus tradiția mai departe, iar astăzi se pot vizita ateliere de pălărieri, ţesători, fierari sau dogari.

Radu Ilieş a moştenit meseria de la bunicul său. În atelierul din Sălişte veţi descoperi o varietate de pălării lucrate cu măiestrie.

Ilieș Radu
Sălişte, str. Bucureşti, nr. 21
Tel. fix : 4 0269 553 308, +4 0745 980 320
E-mail:
palariisaliste@yahoo.com

Artă tradiţională, Agnita

Țesături unicat, executate manual, și păpuși în costume tradiționale prind formă în atelierul familiei Drăgan din Agnita, pe Valea Hârtibaciului, la 58 de km de Sibiu. Costumul popular din această regiune este unul viu colorat cu motive preluate din cultura românilor, saşilor şi ţiganilor.

Drăgan Maria
Agnita, str. Aurel Vlaicu, nr. 16
Tel. fix : +4 0269 510 021
Tel. mobil: +4 0746 750 234
dramirgan@yahoo.com
www.casacupapusi.ro 

Fashion shops şi fashion events


Gossip Tree
Str. Turnului, nr. 12, Sibiu
gossiptree@yahoo.com 
https://www.facebook.com/GossipTreeBoutique 
Atelier Boutique
Str. Cetăţii, nr. 18, Sibiu
https://www.facebook.com/ateliersiel 
IA SIBIU Concept Store
Sibiu, Piața Mică, nr. 3
https://www.facebook.com/ConceptStoreIASIBIU 

Galeriile de Artă Populară 
Casa Artelor, Piaţa Mică, nr. 21, Sibiu
gap@muzeulastra.ro
Tel.+40 269 432 250
Program: marți-sâmbătă, orele 10.00 – 18.00
www.muzeulastra.ro

 

Sibiu Fashion Week
iunie, Piața Mare Sibiu
https://www.facebook.com/sibiu.fashionweek 
Sibiu Fashion Days
iulie, Piața Mare, Sibiu
https://www.facebook.com/sibiufashiondays 
Feeric Fashion Days
http://www.feeric.ro 
Be Creative
septembrie, curtea interioră a Palatului Brukenthal
www.casastudentilorsibiu.ro
Festivalul de pe scări
august, locuri inedite din Sibiu
Sibiu, str. Turnului
https://www.facebook.com/FestivalulDePeScari 

 • accomodation
 • food
 • club and pub
 • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Forumul profesioniștilor din turismul sibian | 28 martie 2018

CHRISTA

Anul Patrimoniului European