antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • MDS 2
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Festivalul Național „Bujorul de munte”

Târguri şi festivaluri - Artele spectacolului
bujorul-de-munte-c-artografica-r afis-bujorul-de-munte-2019 bujorul-de-munte-c-artografica-r-2

Localitate:

Gura Râului

Locul desfăşurării:

centrul localității și la baraj

Perioada:

29.06.2019 - 30.06.2019

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Primăria şi Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Județean Sibiu, CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu

Tel. mobil:

+40 741 278 062
    
Mail icon E-mail

În 29 - 30 iunie 2019, Gura Râului e în sărbătoare, căci bujorul de munte, tradițiile pastorale, gastronomia specifică locului, cântecele și dansurile ciobănești vor fi celebrate la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului „Bujorul de Munte”.

Este singurul festival din judeţ ce asigură o vedere unitară, de ansamblu, asupra tuturor segmentelor vieţii tradiţionale, de la port tradiţional la obiceiuri, de la cântece şi dansuri populare la meşteşuguri şi gastronomie tradiţională. Prin concept și evenimentele programate, Festivalul „Bujorul de munte” răspunde obiectivelor generale ale Programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Festivalul se va deschide sâmbătă, 29 iunie, la ora 18:00, cu o cină ca la stână, organizată în aval de baraj, la poalele Munţilor Cindrel. Acolo vor fi degustate preparate tradiţionale ca bulzul ciobănesc şi tocana la ceaun, iar spectacolul culinar va fi completat cu ritmuri populare, graţie recitalurilor susţinute de ansamblul „Bujorul de munte” din Gura Râului şi invitaţi de marcă ai cântecului popular românesc. Seara se încheie cu un foc de tabără, ce va fi aprins la ora 22:00.

Duminică, 30 iunie 2019, ora 11.30, are loc primirea oficială a oaspeților la poarta de intrare în comună, urmată de Jocul Junilor gureni, în fața bisericii, la ora 12.00. Apoi, localnicii și oaspeții urcă la baraj pentru a se bucura de gastronomia tradițională și spectacolul muzical-coregrafic, în compania Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și a unor soliști de renume.

Odată ajunși la Gura Râului nu ezitați să descoperiți fascinanta lume a păstoritului pe Drumul brânzei. Străbateți potecile Munților Cindrel pentru a vă bucura de mireasma smârdarilor înfloriți.

Pret:

intrarea liberă

Altitudine: 515m.
Coordonate GPS: 45.73 N, 23.98 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian