antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Teatru la TN Radu Stanca

Spectacole şi expoziţii - Teatru
povestea-printesei-deocheate-c-fits paul-baila

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

sala si online

Perioada:

27.09.2021 - 30.09.2021

websiteWebsite

Organizator:

Teatrul Național Radu Stanca
    
Mail icon E-mail

Reprezentațiile lunii septembrie la Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu: premiera „Bookpink”, „Faust” și „Povestea prințesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, alături de alte producții apreciate

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) oferă publicului, în luna septembrie, o serie de reprezentații teatrale, între care premiera „Bookpink” și spectacolele „Faust” și „Povestea prințesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, producții fenomen, care de ani de zile se joacă cu sălile pline, alături de „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, „Felii”, „Maternal”, „Am angajat un ucigaș profesionist”, „Steua fără nume”, „Mesaje spre Univers”, „Doi pe un balansoar”, și „Quartett”.

„Mesaje spre Univers”
În 23 septembrie 2021, ora 19:00, va fi prezentat spectacolul „Mesaje spre Univers”, de Wolfram Lotz, regia Josef Maria Krasanovsky, la TNRS-Sala Mare, spectacolul fiind în limba germană cu traducere în limba română.
În „Mesaje spre Univers”, zece personaje complet diferite, neobișnuite în felul lor, încearcă să găsească răspunsuri la o serie de întrebări legate de sensul vieții.
Spectacolul îi are în distribuție pe Yannick Becker, Johanna Adam, Daniel Bucher, Valentin Späth, Benedikt Häfner, Daniel Plier, Emöke Boldizsár, Christina Juks, Ana Tiepac, dramaturgia Genia Enzelberger, asistent regie Paula Breuer, traducere Eva Frățilă, scenografie Josef Maria Krasanovsky, costume Andreea Săndulescu, video Dan Basu și Oszkár Mucha, muzica Claudiu Urse, manager proiect Hunor Horvath.

„Doi pe un balansoar”
„Doi pe un balansoar”, de William Gibson, regia Dan Glasu, va avea loc în 24 septembrie 2021, ora 19:00, la TNRS-Sala Mare.
La limita dintre dramă și comedie, spectacolul spune istoria neobișnuită a unei iubiri ce sparge clișeele convenționale, dar și a procesului de vindecare emoțională prin care trec două suflete pereche ce învață că „după a iubi, a fi de folos e cel mai important lucru din lume”.
În distribuție sunt Cristina Blaga-Tomuș și Andrei Gîlcescu, scenografia îi aparține lui Alin Gavrilă.

„Faust”
Două reprezentații ale spectacolului extraordinar „Faust”, după J. W. Goethe, scenariul şi regia Silviu Purcărete, sunt programate la finalul lunii septembrie. Prima reprezentație va avea loc în 25 septembrie 2021, ora 19:00, iar cea de-a doua în 26 septembrie 2021, ora 18:00, la Fabrica de Cultura IACM Constructii UniCredit - Sala FAUST, Str. Triajului, nr. 1 – 3 , Sibiu. Spectacolul dispune de supratitrare în limba engleză.
Cu Ofelia Popii în rolul Mephisto și Miklós Bács în rolul lui Faust, decorul şi light design – Helmut Stürmer, costumele – Lia Manţoc și muzica originală – Vasile Şirli, „Faust” în regia lui Silviu Purcărete este un spectacol extraordinar, care de ani de zile este jucat cu sălile pline și atrage public din toate colțurile lumii. A fost distins cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal și premiul pentru cea mai bună scenografie la Gala Premiilor UNITER 2008, a participat la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 și la Festivalul Internațional de Teatru de la Edinburgh 2009, în selecția oficială, Herald Angel Award 2009, a primit Premiul de Excelență la Gala Premiilor UNITER 2010.

„Quartett”
În 30 septembrie 2021, ora 19:00, publicul este invitat la „Quartett”, de Heiner Müller, regia Hunor Horváth, la Fabrica de Cultura IACM Constructii UniCredit - Sala „Lulu, Str. Triajului, nr. 1 – 3 , Sibiu. Spectacolul în limba germană dispune de traducere în limba română.
Cei patru actori din distribuție, Emőke Boldizsár, Daniel Plier, Valentin Späth și Olga Török se aventurează în piesa cu două personaje a lui Heiner Müller, pentru a analiza pasiunea, într-o lume în care corpurile au devenit politice și oamenii sunt captivi, în contextul unei lumi care a trecut deja prin numeroase declinuri.
Spectacol cu participarea Paulei Breuer, asistent regie Paula Breuer, dramaturgia Genia Enzelberger, scenografia Elöd Golicza, costumele Andreea Săndulescu, video Andrei Rancz, muzica Bence Konya-Ütö și Magor Bocsárdi.

 

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, sau online la: https://www.tnrs.ro/program

.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne