antet ajts
  • Balea c Eduard Gergely
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

„Poloneze și românce care au schimbat lumea”

Spectacole şi expoziţii - Artă
poloneze-si-romance-care-au-schimbat-lumea-6

Localitate:

Hosman

Locul desfăşurării:

Șura Culturală

Perioada:

23.03.2019 - 30.03.2019

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Asociația Hosman Durabil

Adresa:

Hosman

Tel. fix:

0740 959 389
    
Mail icon E-mail

După o călătorie prin câteva orașe românești, expoziția „Poloneze și românce care au schimbat lumea” a Institutului Polonez din București, vine pentru prima dată la țară. Pe data de 23 martie, sunteți invitați la Șura Culturală să cunoșteți poveștile fascinante a celor 34 de poloneze și românce care au avut curajul de a-și schimba propria țară, Europa și lumea.

Vernisajul expoziției va fii însoțit de târgul „Din Hârtibaciu cu drag – ediția de femei” și prezentarea asociației A. L. E. G din Sibiu. De asemenea vă așteaptă diferite gustări din bucătăria poloneză și românească pregătite la Brutăria Luijzei.

Despre expoziție:
Printre protagonistele expoziției – 17 poloneze și 17 românce – s-au aflat luptătoare pentru independență sau drepturile femeilor, precum și pioniere în domeniul științei sau al sportului. Mulțumită determinării și forței lor morale, putem afirma că trăim astăzi mai bine. Numeroase femei ale căror istorii sunt prezentate în cadrul expoziției „Poloneze și românce care au schimbat lumea” sunt personalități mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg, deși nu lipsesc nici cele care, în ambele țări, reprezintă simboluri incontestabile ale succesului.

„Realizările eroinelor expoziției noastre uimesc și astăzi. Au fost curajoase, pricepute, ingenioase, muncitoare, au luptat aproape în fiecare zi împotriva stereotipurilor, arătând cât de importantă este pasiunea în viețile lor”, spune Agnieszka Skieterska, directoarea Institutului Polonez din București, care a realizat expoziția.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian