antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sate sasesti c Gabriela Cuzepan R
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Calfele călătoare

Târguri şi festivaluri - Meşteşuguri
calfa casa-calfelor-foto casa-calfelor1

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Piața Huet

Perioada:

23.07.2018 - 26.08.2018

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Asociaţia Casa Calfelor Sibiu

Adresa:

Piața Huet nr. 3

Tel. mobil:

0746 36 58 37
    
Mail icon E-mail

Asociația Casa Calfelor Sibiu organizează cu sprijinul Consiliului Local Sibiu, al Primăriei Municipiului Sibiu și al societății Deutsche Gesellschaft e.V. Berlin și în vara acestui an ateliere de lucru ale calfelor călătoare.

În perioada 23 iulie — 26 august 2018 se întâlnesc din nou la Sibiu meșteșugari călători din diferite țări europene pentru a lucra împreună și a-și prezenta meșteșugurile și tradițiile.

Proiectul cuprinde atelierele de lucru deschise, expoziția de fotografie, serile culturale și serile de gastronomie. Dacă pe timpul zilei sibienii și vizitatorii se pot bucura de expoziție și interacționa cu calfele în cadrul atelierelor, serile culturale și de gastronomie sunt cele care permit vizitatorilor să cunoască lumea calfelor mai îndeaproape într-un cadru relaxat.

Deschiderea festivă a evenimentului are loc în seara zilei de miercuri, 25 iulie 2018 la ora 19.00 în curtea catedralei evanghelice din Piața Huet.

În completarea acestui eveniment devenit între timp tradiție în Sibiu, v-am pregătit încă o surpriză. Este vorba de proiectul Susținem identități, creăm comunități care se desfășoară în zilele de joi în Piața Huet nr. 1.

Astfel, în patru dintre zilelele de eveniment programul va fi dedicat tinerilor și copiilor — vizați sunt în primul rând tineri și copii din familii defavorizate, însă sunt bineveniți toți copiii interesați din oraș. Aceștia vor asculta povești, vor fi introduși în tainele meșteșugurilor tradiționale și vor mânca sănătos specialități tradiționale locale. Îi așteptăm pe toți tinerii și copiii interesați să se înscrie la aceste workshop-uri (numarul de locuri este limitat).

O zi va fi dedicată tuturor sibienilor interesați — vom avea ca oaspeți arhitecți și istorici sibieni alături de care calfele și sibienii participanți vor putea discuta despre modul în care meșteșugarii călători își pot aduce contribuția în întreținerea patrimoniului cultural al orașului.

Fiecare zi de proiect va îmbina atelierele de lucru sau discuțiile cu reinterpretarea unei specialități tradiționale locale — patru evenimente sunt dedicate specialităților culinare locale (tipice comunității săsești, maghiare, rrome și române), o zi aduce în atenția sibienilor gustări tipice calfelor călătoare. La aceste evenimente culinare sunt așteptați toți sibienii și turiștii dornici să stea la masă și povești cu meșteșugarii călători în fața renumitei Casa Calfelor (în limita locurilor disponibile).

* Text oferit de Asociația Casa Calfelor Sibiu

Altitudine: 423m.
Coordonate GPS: 45.79 N, 24.14 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian