antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Drumeții săptămânale marca Anii Drumeției

balea-c-eduard-gergely-55
    
Mail icon E-mail

Fii parte din comunitatea Anii Drumeției!

Magia se întămplă primăvara… Natura se trezeşte la viaţă, uşor-uşor înfrunzesc copacii, primele flori îşi fac apariţia timide, iar mierlele şi cucul ne încântă cu trilul lor. Natura e absolut minunată, de ce ai sta în casa ?
În ciuda aşteptărilor, primăvara este cel mai bun anotimp pentru drumeţii. Cu excepţia dimineţilor încă răcoroase, temperaturile sunt plăcute, aerul e atât de revigorant.

Primăvara, vremea poate fi capricioasă dar, atâta timp cât suntem echipaţi corespunzător, ne putem bucura în voie de drumeţii. Ca-n toate anotimpurile, este bine să ne îmbrăcăm cu mai multe straturi de haine chiar dacă vremea se arată frumoasă. Să nu uităm că, mai ales în zona montană, vremea se schimbă repede, de la o clipă la alta, iar noi trebuie să fim pregătiţi în orice circumstanţe.
Înainte de a pleca în drumeţie verificaţi prognoza meteo şi luaţi în calcul că, primăvara, traseele pot fi noroioase, mai alunecoase, cu diverse mici obstacole iar pe alocuri puteţi întâlni petice de zăpadă.

Echipamentul pentru drumeţie trebuie să includă:
- Haine impermeabile (inclusiv pantaloni)
- Jachetă de protecţie împotriva vântului
- Ghete de drumeţie adecavte
- Sosete de lână
- Căciulă/ Glugă


De asemenea, din rucsac nu trebuie să lipsească:
- Un rând suplimentar de pantaloni, tricou, fleece, şosete
- O sticlă de 1 L de apă
- Gustări, fructe
- Încălzitoare pentru mâini
- Spray împotriva insectelor
- Lampă frontală
- Beţe de drumeţie
- Parazăpezi
- Cremă de protecţie solară
- Un prosop
- Trusă de prim ajutor

În ultimii ani, prin proiectul Anii Drumeţiei au fost remarcaţi câteva sute de km de trasee de drumeţie. Astfel, judeţul Sibiu însumează peste 1000 km de trasee atât în zona montană cât şi în cea colinară.
Puteţi să încercaţi aceste trasee singuri, în compania celor dragi sau alături de ghizii Anii Drumeţiei care organizează săptămânal diverse drumeţii şi activităţi în aer liber.

Pentru idei de trasee, hărţi, drumeţii săptămânale organizate, experienţe locale, gastronomie şi cazare consultaţi pagina web www.aniidrumetiei.ro şi descărcaţi aplicaţia Anii Drumeţiei de pe Google App Store!

 

 

 

 

REZERVĂ

Rezervare online

Drumeții săptămânale marca Anii Drumeției


From:  
Until:  
Număr de persoane:  

Date de contact:

Prenume:  
Nume:  
Adresa:  
Localitatea:  
Țara:  
Telefon:  
E-mail:    
Mesaj:  
Cod de securitate:

Aceasta este o solicitare de rezervare şi nu o rezervare fermă. Solicitarea dumnevoastră este transmisă direct în căsuţa de e-mail a operatorului turistic. Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu nu intermediază şi nu garantează rezervarea efectivă. Ca urmare a completării şi trimiterii cererii de mai sus, veţi primi confirmarea rezervării prin e-mail sau telefonic.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne