antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

CulinarCult. Valorificarea tezaurului alimentar tradiţional în procesul dezvoltării durabile rurale.

Altele
    
Mail icon E-mail

Finanţare: Consiliul Judeţean Sibiu/Consiliul General Ille et Vilaine, prin CNM ASTRA
Perioada: 2012
Scopul: Proiectul asigură concertarea mai multor structuri cu preocupări în domeniul gastronomiei tradiţionale şi va permite dezvoltarea de activităţi de interes comun: cercetare etnografică şi turistică; amenajarea unui spaţiu pentru derularea târgurilor de produse tradiţionale în cadrul Muzeului în aer liber; informarea şi consilirea producătorilor; animaţie culturală şi promovare.
Parteneri: Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Asociaţia de Prietenie „Ille et Vilaine–Sibiu”, Direcţia Agricolă Sibiu şi Asociaţia de producători din Mărginimea Sibiului.

Activităţile proiectului:

  • Cercetare etnografică cu privire la alimentația tradițională 
  • Amenajarea Târgului de ţară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului
  • Realizarea de ghiduri practice pentru acreditarea produselor "tradiţionale, "ecologice" şi pentru protejarea denumirilor produselor
  • Promovarea producătorilor: broşură, website.
  • Ghid cu reţete tradiţionale
  • Organizarea de evenimente


Activităţi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu:

  • Cercetare cultural - turistică:  identificarea şi lucrul cu agricultorii interesaţi de dezvoltarea de activităţi turistice „la fermă”.
  • Broşura producătorilor tradiţionali din zona Sibiului, 3000 exemplare x 3 limbi (ro, en, ge);
  • Prezentarea producătorilor şi a produselor pe site-ul proiectului, www.traditiisibiu.ro, şi pe www.sibiu-turism.ro.
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne