antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Biserica Franciscană, Sibiu

Biserică catolică

Localitate:

Sibiu

Adresa:

str. Şelarilor, nr. 14
    
Mail icon E-mail

În secolul XV au poposit în cetatea Sibiului câteva călugăriţe aparţinând Ordinului Clarisselor care şi-au ridicat o mică mănăstire şi o bisericuţă în stil gotic. Un secol mai târziu, odată cu impunerea reformei luterane la Sibiu, călugăriţele au fost alungate, mănăstirea desfiinţată, iar biserica a fost transformată în depozit de cereale şi lăsată pradă degradării.

La începutul secolului XVIII, alături de călugării iezuiţi sosesc la Sibiu şi călugării franciscani. Pentru că nu exista spaţiu prea mare de construcţie a unei biserici pentru aceştia în interiorul cetăţii, călugării primesc clădirea fostei biserici a clarisselor pe care o restaurează în stilul barocului târziu.

În perioada comunistă călugării au fost deportaţi în lagăre, iar biserica a fost închisă. Astăzi aceasta este administrată de Biserica Romano-Catolică din Sibiu; ocazional se organizează slujbe religioase, biserica fiind vizitată doar la solicitare.

Mod de plată:

donaţie

Program:

Zilnic: 07.00-19.00

Știați că…?

În subsolul bisericii franciscane se găsesc vechi cripte? În interiorul bisericii se remarcă pietrele funerare ale unor mari personalităţi din Sibiul secolelor XVII-XVIII.

Ordinul Clarisselor a fost înfiinţat în secolul XIII când se mai numea şi „Ordinul Surorilor Sărace”? Numele ordinului provine de la Sf. Clara de Assisi care, asemeni Sf. Francisc de Assisi, a vrut să se dedice învăţăturii lui Iisus Hristos, printr-o viaţa simplă, lipsită de avuţii.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne