antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Experiența ASTRA

Târguri şi festivaluri - Gastronomie
raceala-piftiilor muzeul-astra-2024-3 raceala-piftiilor muzeul-astra-2024-2

Localitate:

Muzeul Astra

Locul desfăşurării:

Muzeul Astra

Perioada:

11.01.2024 - 14.01.2024

websiteWebsite

Organizator:

Muzeul Astra
    
Mail icon E-mail

Fie că este vorba de o incursiune în expoziția în aer liber, de participarea la o sărbătoare tradițională sau la un festival, experiența ASTRA este o sursă de îmbogățire personală și de cunoaștere a valorilor și identității românești și a minorităților naționale.

În cadrul evenimentelor, puteți explora cultura, meșteșugurile și tradițiile locale prin intermediul muzicii, dansului și a gastronomiei specifice. De asemenea, puteți interacționa cu meșterii populari și puteți afla mai multe despre istoria și valorile lor culturale.

sursa: muzeul ASTRA

Alte informații

Evenimentul acestei săptămâni:

Răcituri și alte delicatese de iarnă la Muzeul ASTRA

În cadrul acestei inițiative, vor fi pregătie preparate ca Piftie în farfurie/ răci în blid/ răci în tăner, popricaș de rugă și zamă cu moare de varză .

În primele două zile, joi și vineri, se vor desfășura ateliere gastronomice prin care se vor ilustra toate etapele de pregătire a ingredientelor necesare preparării piftiilor: picioare de porc, urechi, ciolan, oase cu carne afumate. Iar după ce piftiile vor fi lăsate să se odihnească și să se închege peste noapte, vor fi servite sâmbătă și duminică, alături de alte preparate cu poveste ale bucătăriei tradiționale românești. Sâmbătă se va găti popricaș de rugă ca în Banatul de munte, un preparat ce valorifică ceea ce nu contituie fruntea cărnii la vacă, porc sau pasăre. Al doilea preparat cald în ziua de sâmbătă va fi ciorba cu carne de porc acrită cu moare de varză. Duminică, pe lângă preparatul rece: piftiile, se va mai servi și o ciorbă acră cu afumătură de porc și hrean.

sursa: comunicat de presă

Program:

11:00 - 16:00

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne