antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Moara Veche, Hosman

Clădire istorică

Localitate:

Hosman

websiteE-mail

websiteWebsite

Adresa:

str. Crucii, nr. 211

Tel. mobil:

+40 740 959 389
    
Mail icon E-mail

A funcţionat încă din primii ani ai secolului XX, iar astăzi reprezintă o adevărată imagine a Hosmanului de altădată. Complexul Moara Veche cuprinde, alături de moară, şi o brutărie, o fierărie, o „şură culturală” şi un magazin cu produse locale.  

Moara, fabricată în anii 1920 are un circuit simplu pentru măcinat porumb şi un circuit complet pentru măcinat grâu. Brutăria este una tradiţională cu cuptor de coacere a pâinii pe lemne. Luiza, brutăriţa de la Moara Veche, vă va întâmpina cu specialităţi diverse preparate după reţete tradiţionale: pâine cu seminţe, pâine cu cartofi sau plăcinte delicioase.

Căruţele trase de cai au rămas un mijloc comun de transport la Hosman, caii sunt şi astăzi potcoviţi la fierăria de la Moara Veche.

Deoarece la Hosman au loc diverse manifestări culturale, în curtea Morii Vechi a fost amenajată o „şură culturală”, în spatele căreia se întinde o livadă cu meri.

Moara Veche are şi un magazin cu intrare de la stradă.  De cum intraţi veţi fi cuceriţi de aromele delicateselor proaspăt scoase din cuptor.

Vara, Moara Veche îi aşteaptă pe tinerii vizitatori cu activităţi, o imensă grădină de explorat şi plăcinte gustoase.

Facilităţi:

checkbox Acces persoane cu dizabilități

checkbox Parcare autovehicul

checkbox Cazare

checkbox Parcare autocar

checkbox Informații turistice

checkbox Toaletă

checkbox Magazin de suveniruri

Tarife:

Ghidaj: română, germană, maghiară, engleză

Program:

Vizitarea Morii Vechi

Va încurajăm să planificați vizita Dvs. din timp, prin formularul la https://www.moara-veche.ro/contact/, telefon sau email, indicând ziua și ora la care doriți să vizitați moara. Astfel, un membru al asociației vă poate însoți în vizita Dvs.
Pentru vizitare este solicitată o donație de 10 RON/ persoană.

Șura Culturală

Puteți închiria Șura Culturală pentru evenimentele dvs. Pentru contact folosiți următorul formular: https://www.moara-veche.ro/contact/.


Limbi vorbite:

română, germană, engleză, maghiară

Informații utile

La Moara Veche se organizează workshop-uri tematice, cursuri la fierărie, la moară şi la brutărie; se pot servi mese tradiţionale şi se organizează drumeţii ghidate. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.moara-veche.ro

Știați că…?

Aveţi ocazia de a vedea vechiul motor "Langen & Wolf" al morii, adus la Hosman dupa cel de-al II-lea război mondial? Motorul are in prezent funcţie demonstrativă datorită vechimii lui şi a consumului mare de combustibil.

Altitudine: 413m.
Coordonate GPS: 45.83 N, 24.43 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne